Haberler

Mimarlar Odası'ndan Gökçek'e Suç Duyurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesince Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesince Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçek'in "Ankara'yı yönetemez hale geldiğini" iddia etti.

Candan, Gökçek'in "halkı galeyana getirerek, meslek odaları yöneticilerini, bilirkişileri, kararı veren yargıyı hedef haline getirdiğini" savunarak, şunları kaydetti:

"İstediğimiz çok açık, mahkeme kararlarını parçacıl değil bütünlüklü uygulama, kaçak saray, Ankapark, Ankara Bulvarı'nı aynı anda kapatmak. Gökçek her zamanki gibi burada da ayrım yapıyor. Saraya kıyak, halka eziyet. 22 yıldır Ankara'yı yönetemediği bir kez daha ortaya çıktı, onu saklamaya iki kez ana plan yaptı AOÇ'de, ikisi de iptal edildi. Meclis, AOÇ'de plan yapma yetkisini artık Melih Gökçek'ten almalıdır."

Açıklamada, Mimarlar Odası Ankara Şubesince, Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bilgisi de yer aldı.

Gökçek'in sözleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dün düzenlediği basın toplantısında, "Buradan Mimarlar Odası ve diğer odalara sesleniyorum, sizde cesaretin 'C'si varsa, o gün kapanan yerlere gelir, halkın tepkisini siz cevaplarsınız" ifadesini kullanmıştı.

Bilirkişiler hakkında suç duyurusu hazırladıklarını, bu kişilerin hukuka ve kanuna aykırı yorum yaparak, insanların zararına yol açtığını öne süren Gökçek,"Bu yolları kapattıktan sonra burası yeniden bir mahkeme kararı alınıp da açılmazsa vatandaş, zararı nedeniyle bilirkişiler ve Mimarlar Odası hakkında maddi tazminat için ayrı ayrı dava açabilir" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tezcan Karakuş Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title