Haberler

Savunma Bakanı Yılmaz'dan Erzincan Valisi Akdemir'e Ziyaret

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan temasları kapsamında Vali Abdurrahman Akdemir'i ziyaret ettikten sonra partisinin il başkanlığına geçti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Yerli ekonomi denildiğinde montaj sanayi, ticaret denildiğinde distribütörlük zannedenleri tekrar Türkiye'nin yönetiminde görmeyi hayal edenler var. Bu aziz millet, tekrar eski günlerin hayalini kuranlara fırsat vermeyecektir" dedi.

Yılmaz, Erzincan temasları kapsamında Vali Abdurrahman Akdemir'i ziyaret ettikten sonra partisinin il başkanlığına geçti. Burada partililere hiap eden Yılmaz, AK Parti olarak millete hizmeti her şeyin başında gördüklerini söyledi.

"İki kapılı bir handa gece gündüz gidiyoruz. Bu gidişi ne durdurabilmek mümkün, ne de yavaşlatabilmek" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hedefimiz ne? Menzile yüz akıyla varabilmek. Bunun şartı gönül kazanmak ve insanlara hizmet etmekten geçiyor. Eğer insanlara hizmet etmezseniz, gönül devşirmezseniz, gönül tahsil etmezseniz, gönül kazanmazsanız işte o menzile yüz akıyla varabilmek mümkün olmaz. Allah bizleri saklasın ancak o yüz akıyla varabilmek için de bizim insana hizmeti esas almamız lazım."

Bakan Yılmaz, daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzincan Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz, açılışın ardından MÜSİAD'ın Kule Park'ta düzenlediği galaya iştirak etti.

Burada konuşan Yılmaz, Türkiye hedefine doğru ilerlerken, işlerin iyi gitmesinden, ekonominin büyümesinden, sosyal barıştan rahatsız olan bir takım iç ve dış odaklar olduğunu belirterek, "Yerli ekonomi denildiğinde montaj sanayi, ticaret denildiğinde distribütörlük zannedenleri tekrar Türkiye'nin yönetiminde görmeyi hayal edenler var. Bu aziz millet, tekrar eski günlerin hayalini kuranlara fırsat vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Geçmiş 80 yılda yapılanların çok daha fazlasının 10 yılda yapıldığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye, tam bağımsızlık için ekonomik bakımdan güçlü olmak gereğinin farkına vardı. Ekonomiye zarar veren her adım, Türkiye kervanının önüne dikilen haramilerin adımıdır. Savaşlarda bile önce ekonomiye zarar verilir. Türkiye'de son 7 ayda yapılmak istenen budur. Türkiye kazanırken birileri kaybediyordu. İstiyorlar ki Türkiye kaybetsin ama kazanan kim olacak? Biz iktidar partisi olarak yasaklarla, yoksullukla mücadele ettik. Türkiye'nin milli gelirini 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıkardık."

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak

MÜSİAD Genel Başkan Nail Olpak da güncel tartışmaların içerisinde bazen resmin tamamının görülemediğini ifade etti.

Son 11 yılda ülkede sosyoekonomik atılımların yanı sıra siyasal kültürü dönüştürecek çok önemli reformların ardı sıra hayata geçirildine işaret eden Olpak, "Bu gelişim ve dönüşüm trendinin sürdürülebilir olması için çoğulcu ve özgürlükçü bir siyasetin ayrılmaz bir parçası olan kuvvetler ayrılığı prensibinin önemine işaret etmek isterim. Meşruiyetini halkın iradesinden almayan, kendinden menkul değere sahip hiçbir yaklaşımın, özgürlükçü demokrasilerde yeri yoktur" dedi.

İstanbul merkezli operasyona değinen Olpak, "Yolsuzluk soruşturması kapsamında başlatılan ve birbiri ardına farklı alanlarda devam ettirilen sürecin yıpratıcı sarmalından ülkemizi bir an önce çıkarmak zorundayız. Hepimizin üzerinde mutabık olduğu gibi yargımızın bağımsızlığı en önemli değerlerimizin başında gelmektedir ancak bağımsızlığın yanında tarafsızlık kavramının da önemine işaret etmek isterim. Çünkü ancak bağımsız ve tarafsız bir yargı mekanizmasıyla hedeflediğimiz gelişmişlik düzeyine ulaşabiliriz" diye konuştu.

- "En önemli kazanımımız huzur, güven ve istikrar"

Olpak, HSYK düzenlemesine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İlgili ya da ilgisiz, farklı kesimlerce tartışma konusu yapılan HSYK düzenlemesi başta olmak üzere, siyasetin alanına müdahale yaklaşımlarından uzak durulmalıdır. Siyasete ve siyasal aktörlere, kendi iç dinamiklerine bağlı, işleyecek bir alan bırakmak hem siyasal meşruiyet ilkesi hem de siyasal kültürümüzün gelişimi bakımından büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Olpak, Bakan Yılmaz'a, MÜSİAD İstanbul Hatıra Ormanı'na ait 50 fidan sertifikası takdim etti.

MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Murat Yurt da Yılmaz'a el işlemesi bakır tepsi hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Akdemir Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title