Haberler

Milletvekiline Verilen "Emniyet Kemeri" Cezası

Güncelleme:

Kemer takmadığı için ceza yazılan AKP'li İsrafil Kışla, "Milletvekili de olsak, ceza yazılması gerekiyorsa yazılır." dedi.

Coşkun Ergül - Kemer takmadığı için 77 TL ceza yazılan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, polislerin kendisine farklı bir muamele yapmadığını belirterek, "Biz milletvekili de olsak, yasal olarak ceza kesilmesi gerekiyorsa yazılır ve cezaya itiraz etmedik" dedi.

Kışla, danışmanı Mustafa Yeşilyurt'un kullandığı araçta, kemer takmadıkları gerekçesiyle polisin 77 TL ceza yazmasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Geçen pazartesi günü Artvin'de yeni atanan Orman Bölge Müdürünü ziyaret ettiğini belirten Kışla, şöyle konuştu:

"Orman Bölge Müdürlüğü ile valiliğin arası yaklaşık 50 metrelik bir mesafe. Arabamıza bindik, valilikten sonra hastaneye gidecekken, valiliğin önünde trafik polisleri bizi durdurdu. Polisler kemer kontrolü yapıyordu. Orada gazeteciler de vardı. Biz de o anda daha yeni hareket etmiştik. Gerçi Orman Bölge Müdürlüğü'nün üst tarafındaki kavşakta, oradan gelenler için sanırım uyarı mahiyetinde başka polis ekibi daha vardı. Bizim üstteki uyarıdan haberimiz yoktu.

Daha birinci viteste giderken, polisler durdurdu. Polisler bize farklı bir muamele yapmadı. Biz milletvekili de olsak, yasal olarak ceza kesilmesi gerekiyorsa yazılır, orada herhangi bir tepki göstermedik ve polisler bize ceza yazdı."

-"Medya ilgi gösterince vekil olduğumu anladı"-

Kışla, trafik kontrolünün yapıldığı caddenin, şehirlerarası değil, çarşı içerisinde bir yol olduğunu ifade ederek, "Orada kemer kontrolünün mantığını çok kavrayabilmiş değilim. Çünkü orada azami sürat yapsanız 20 km hızı geçemezsiniz. Çünkü orası çok kalabalık bir cadde" dedi.

Polislere cezadan dolayı itiraz etmediğini kaydeden Kışla, "Haklı bile olsam, orada tartışma yapılmasını doğru bulmam. Polislerin de işini kolaylaştırmak açısından itiraz etmedim" diye konuştu.

İsrafil Kışla, kendilerini durduran polisin şoföre baktığı için, danışmanını gördüğünü belirterek, "Yanda oturan beni fark etti mi ya da görseydi tanır mıydı bilmiyorum ama ben zaten hiç muhatap olmadım. Medya ilgi gösterip 'o vekili durdurdular' deyince polis benim milletvekili olduğumu anladı" diye konuştu.

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

İsrafil Kışla Ak Parti Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title