Haberler

Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Saldırı Açıklaması

Güncelleme:

Terör saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu "Örgüt asker, polis sivil öldürerek, korkutarak hiçbir hedefe ulaşamaz" dedi.

Son zamanlarda PKK terör örgütünün mayınlı saldırılarının artması ile ilgili İHA'ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Örgüt asker, polis sivil öldürerek, korkutarak hiçbir hedefe ulaşamaz" dedi.

PKK terör örgütü tarafından son zamanlarda artan mayınlı ve bombalı eylem saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, son bir yılda şiddetin giderek tırmandığını ve özellikle örgütün ciddi kayıplar vermesi nedeniyle mayınlı saldırılar düzenlediğini belirterek şöyle konuştu "Son bir yıldır şiddet eylemleri artıyor ve özellikle örgüt mayınlı saldırılar yapmaya başladı.

Örgüt ciddi kayıplar verdiği için daha çok mayınlı saldırılara yöneldi. Tabi mayınlı saldırılarda sivillere yönelik heran tehdidin ve tehlikenin olması veya canlı bomba, sokaklardaki araçlar ile yapılan, Antep'teki bomba gibi tamamen sivilleri hedef alan, sivillerin zarar gördüğü eylem türleri dünyanın hiçbir yerinde zaten kabul edile bilir eylemler olmadı. Örgütün dünyada yaratmaya çalıştığı meşruiyeti de tamamen ortadan kaldıran bir eylem türüdür. Bu eylemler artık Türkiye'nin dengesini bozamaz örgüt. Herkesin aklı başında bir şekilde çözüm için uğraşması gerekir" dedi.

"Örgüt Asker, polis sivil öldürerek, korkutarak hiçbir hedefe ulaşamaz. Türkiye'de var olan sorunlarımızın siyasi zeminde tartışarak TBMM çatısında çözerek biz ancak sorunlarımıza çözüm bula biliriz" diyen Ensarioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü "Bunun ötesinde ancak acılar yaşanır, çözüm iradesi zayıflar, ne Kürt sorunu nede Türkiye'de var olan hiçbir soruna katkı sunmadığı gibi çözümü zora sokar. Türkiye bunları aşacak, hiç kimse moralini bozmasın. Bunlar neticede canımızı acıtan eylemler ama Türkiye bunun üstesinde gelir birçok şeyin üstesinden geldiği gibi bununda üstesinden gelir. Özlediğimiz barışı yakalayacağımız inancındayım çünkü artık halk o noktada. Bir taraftan Tabiki korku yaratılmak, sindirilmek isteniyor, teslim alınmaya çalışılıyor, bunlara hiç kimsenin gücü yetmez tabii" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Galip Ensarioğlu Galip Ensarioğlu Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title