Haberler

MHP'li Vural'dan, CHP'ye 'Çatı' Tepkisi

Mhp Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir'de parti teşkilatlarıyla birlikte katıldığı iftar yemeğinde cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ortak hareket ettiklerini hatırlatarak, meclis başkanlığı seçiminde CHP'nin MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememesini eleştirdi.

Mhp Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir'de parti teşkilatlarıyla birlikte katıldığı iftar yemeğinde cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ortak hareket ettiklerini hatırlatarak, meclis başkanlığı seçiminde CHP'nin MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememesini eleştirdi.

MHP İzmir İl Başkanlığı'nın İnciraltı Gurme Garden düzenlediği iftar yemeğine MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise seçimin hemen ardından geçirdiği trafik kazasından dolayı yemekte yer alamadı. İftardan sonra konuşan TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ortak hareket ettiklerinin altını çizerken meclis başkanlığı seçiminde CHP'nin MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememesini eleştirdi. Vural, şunları söyledi:

"İslam dünyasında huzur yok. Kan var şiddet var. Bir barış dini olması gereken İslam dünyasında gözyaşı var. 7 Haziran seçimlerini yaptık. Çalışmalarımızla birlikte tekrar parlamentoya gittik. İki yeni arkadaşımız da geldi. Bu iftar sofrasına katılma amacım da sizlere teşekkür etmektir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli gelişmelerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. İzmirli'ye ne dediysek bugün geldiğimiz noktada aynıyız. Seçimden önce hangi mesajı vermişsek bize verdiğini yetkiyle genel başkanımız siyasetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce İzmir'e geldik hep beraber çalıştık. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olması için milletimizin önüne gitmedik mi? Gittik. Biz 'uzlaşma' dedik. 'Cumhurbaşkanı partici olmamalı, parti flama ve bayrağı değil Türk bayrağı olmalı' dedik. Şimdi MHP olarak cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğimiz adayı CHP desteklemedi. TBMM başkanı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na kendi milletvekilleri desteklemekten imtina etti. İzmir'e ne söyleyeceksiniz? İzmirli 'Bize bu adamı getirdiniz oy verin dediniz, siz mecliste oy vermediniz' deseler ne cevap verecekler? TBMM'de de bir uzlaşma gerekiyordu. Bu kararlı tavrımızı sürdürdük. 7 Haziran seçimlerinden önce AKP'nin Türkiye'yi bir çözülmeye götürdüğünü söylemedik mi? Bugün biz yine aynı noktadayız. CHP'ye oy vermiş kardeşlerimizin bugün HDP'yle özdeşleşmesi konusunda soru sorması lazım. MHP'nin çizgisi açık ve nettir. Biz siyasetimizi bu milletin ve devletin değerlerini korumak için yapıyoruz. MHP'nin duruşu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşudur." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title