Haberler

"Mete Kalkavan İdol Olur"

Samsun il Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, bu hafta Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yönetecek olan Mete Kalkavan'ın hakemliğe Samsun'da başladığını, kısa sürede yakaladığı başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Samsun il Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, bu hafta Beşiktaş- Fenerbahçe derbisini yönetecek olan Mete Kalkavan'ın hakemliğe Samsun'da başladığını, kısa sürede yakaladığı başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Coşgun, " Mete Kalkavan, Samsun'da görev yapan genç ve gelecek vaad eden hakemlerin idolü olabilir" dedi.

Hakemliğe Samsun'da başlayan Mete Kalkavan'ın, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde düdük çalacak olması, bu mesleğe ilk atıldığı memleketi Samsun'da da büyük sevinç yarattı. Mete Kalkavan'ın yakaladığı başarının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, "Samsun'da hakemliğe başlayan, buradaki amatör sahaların tozunu yutan, Samsun'da önemli maçlara çıkan bir arkadaşımızın işi dolayısıyla İstanbul'a gittikten sonra hakemliğini geliştirmesi ve hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli maçlarda görev alması, onunla Samsun'da görev yapmış, kendisinde emeği olan bizleri mutlu etti" dedi.

Mete Kalkavan'ın başarısının Samsun'da görev yapan genç hakemlere de gaydalı olacağını ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, "Samsun'da geriye dönüp baktığımızda üst liglerde görev yapan hakem sayımızın fazla olmadığını görüyoruz. Bu düşünceden yola çıkarsak, mesleğe Samsun'da başlayan bir hakem arkadaşımızın Süper Lig'de ve Avrupa'da görev yapması, alttan gelen genç hakem arkadaşlarımızı da kamçılayacaktır. Mete Kalkavan genç ve gelecek vaat eden hakemlerin idolü olabilir" diye konuştu.

Mete Kalkavan'ın saha içerisindeki duruşunun çok iyi olduğunu vurgulayan Yusuf Kemal Coşgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mete Kalkavan'ı, sürekli başarılı olabilmek için planlı ve programlı çalışan bir arkadaşımız olarak tanıdık. Muhtemelen biz bu röportajı yaparken kendisi çoktan maçın havasına girmiş ve konsantre olmaya başlamıştır. Mete Kalkavan'ın taraftar baskısından da etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Kendisi 2'nci, 3'üncü ve PTT 1. Lig'de çok maç yönetti. Bunun da üstesinden gelir. Mete'nin bundan sonraki maçlarda da başarılı bir grafik sergileyeceğine hem inanıyor, hem de istiyorum."

Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, Mete Kalkavan'ın 2001 yılında klasman yardımcı hakem olarak Samsun'da göreve başladığını 1 yıl sonra üst klasman yardımcı hakemi olduğunu ve 2004 yılında da İstanbul'a giderek, orta hakem olarak görev yapmaya başladığını söyledi.

OĞLUMA GÜVENİYORUM

Mete Kalkavan'ın babası CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan'da, oğlunun Beşiktaş-Fenerbahçe maçında görev yapacak olmasının kendilerini de son derece sevindirdiğini söyledi. Oğlunun hakemlikte en üst seviyeye gelebilmek için çok çalıştığını ifade eden Milletvekili İhsan Kalkavan, "Ben Mete'nin bir gün böyle önemli bir maçta görev yapacağına yürekten inanıyordum. Çünkü Mete hırslı ve azimli bir insandır. Kendisinin hafta sonu oynanacak zorlu derbiden de alnının akıyla çıkacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mete Kalkavan Fenerbahçe Beşiktaş Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title