Haberler

Mersin'de Temiz Çevre İçin Guinness Dünya Rekoru Denemesi

MERSİN'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 9 okuldan 751 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 'geri dönüşüm' sembolü oluşturdu.

MERSİN'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 9 okuldan 751 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 'geri dönüşüm' sembolü oluşturdu. Yeşil renklere bürünen öğrencilerin rekor denemesinin görüntü ve raporları, Guinnes'e gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında geri dönüşüm konusunda dünya çapında farkındalık yaratmak amacıyla 'Guinness En Çok Kişiyle Geri Dönüşüm Sembolü Rekoru'nun kırılması için Cumhuriyet Meydanı'nda çalışma yaptı. 9 okuldan 751 çocuk, 2 rekor danışmanı, 5 teknik ekip, 2 milli hakem gözetiminde rekor  denemesi  yaklaşık iki saat sürdü. Guinness Rekorlar Kitabı'nda yeni kategori olarak açılmış olan rekor, dünyada ilk defa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde öğrenciler tarafından denendi. Rekor danışmanları Prof.Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü'nün nezaretinde gerçekleşen denemede, çocuklar tek tek sayılarak hazırlanan alana alındı. Çevreyi çağrıştıran yeşil renklere bürünen çocuklar, danışmanların düdük çalması ile birlikte hazırlanan alandaki yerlerini alarak geri dönüşüm sembolünü oluşturdu. Rekor denemesine ait görüntü ve raporların teslim edilmesinin ardından 5 iş günü sonunda açıklanacak sonuç, olumlu olduğu takdirde Mersin'e rekoru kazandıracak.

Dünyada ilk kez yapılan bir rekor denemesinin gerçekleştiğini ifade eden Orhan Kural şunları söyledi:

"Yeni bir rekor için çalışıldı. 751 öğrenci bu sembolü yaptı. Denemenin ardından yetkililer bize sorular soracaklar ve değerlendirme yapılacak. Sonuç genelde olumlu oluyor. Umarım bu çalışmadan iyi bir sonuç alırız. Sonuç olumlu olursa bir süre sonra rekorun sertifikası gelecek. Bize göre çalışma olumlu ama sonucu yetkililer verecek. Şimdiki süreçte videoyu inceleyip fotoğraflara bakacaklar. Şartnameye bakıp raporları inceleyecekler. Figür tam olarak yapıldı mı? diye bakıyorlar. Sonuç teslim tarihinden itibaren 5 iş günü sonunda verilecek."

Rekor denemesinin ardından alana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title