Haberler

Mersin'de sahte ilanlarla dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Güncelleme:

Mersin merkezli 3 ilde kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtan ve ikinci el alışveriş siteleri üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran 5 şüpheli yakalandı.

MERSİN merkezli 3 ilde kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtan ve ikinci el alışveriş siteleri üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran 5 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtan ve ikinci el alışveriş siteleri üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran, bu yolla yüksek miktarda haksız kazanç elde eden şebekeyi tespit etti. Jandarma, şüphelileri yakalamak ve suçun delillerini elde etmek amacıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Ekipler, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin, İstanbul ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 4 cep telefonu, 3 banka kartı, 4 sim kart ile 1 hard disk ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrolle serbest bırakıldı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alışveriş Mersin Dolandırıcılık Güvenlik Suç 3.Sayfa Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title