Haberler

Mersin Brezilya'dan Getirtilen Canlı Hayvan İçin Tepki

Brezilya'dan getirtilen canlı hayvan için tepkiMERSİN'e deniz yolu ile Brezilya'dan 27 bin büyükbaş hayvan getirilirken, siyasi parti temsilcileri ve hayvan hakları savunucusu aktivistler bir araya gelerek duruma tepki gösterip, canlı hayvan ticaretinin biran önce yasaklanmasını istedi.

Brezilya'dan getirtilen canlı hayvan için tepki

MERSİN'e deniz yolu ile Brezilya'dan 27 bin büyükbaş hayvan getirilirken, siyasi parti temsilcileri ve hayvan hakları savunucusu aktivistler bir araya gelerek duruma tepki gösterip, canlı hayvan ticaretinin biran önce yasaklanmasını istedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar, Serdal Kuyucuoğlu, İl Başkanı Adil Aktay, hayvan hakları savunucusu aktivistler Zuhal Kalkandelen ve Burak Özgüner ile partililer katıldı.

Burada ilk olarak söz alan Milletvekili Sağlar, AK Parti iktidarının 16 yıldır tarım ve hayvancılıkla ilgili politikaların yanlışlığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Sağlar, hayvancılıkta oynanan oyunlar nedeni ile Türkiye'nin hayvan ithal eder hale geldiğine belirterek, "Bir yandaşı zengin etmek adına, aslında bizim hayvan üreticilerimizi yok eden anlayış uygulanıyor. Tarımda da aynı politika uygulanıyor. Mersin'de AK Parti iktidara geldiği yıl bir kilo portakal bir dolardı. Bugün ortalama 40 kuruşa satılıyor. Şu anda, halde 35 kuruş, yani 10-12 cent civarı. Düştüğümüz durum bu. Gübre 30 kat, ilaç 25 kat, mazot 5 kat artmış. İşçilik 3 misli olmuş. Portakal üreticisi yoksullaşmış, ağaçlar betona teslim edilmiş bir durumda. Çiftçi en fakir sınıf haline dönüşmüş" dedi.

Hayvancılıkta da durumun aynı olduğunu ifade eden Sağlar, "Biz yetiştirdiğimiz hayvanların etini satamıyoruz. Ama dışarından hayvan ithal ediyoruz. Et fiyatları tüketici açısından da çok iyi değil. Kırmızı et fiyatları düşmüyor. Çünkü getiren de satan da tek bir elde tekel. Belli yandaşların hizmetine sunuluyor. Bir yandaşı zengin etmek uğruna kaç hayvan besicisi yok olacak onu da göreceğiz" diye konuştu.

Milletvekili Kuyucuoğlu da, daha önce Sırbistan'dan karkas et olarak ithal edilen ihtiyaçlar bugün canlı olarak Brezilya'dan getirildiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Türkiye gerek tarımda gerek hayvancılıkta AK Parti öncesi kendine yeterli bir ülkeydi. Anayasa gereği tarım ve hayvancılığa milli hasılanın yüzde birini her yıl ödemek zorundadır. Fakat Ak Parti kendi çıkardığı yasalara da uymuyor. Bugün uyguladıkları yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeni ile Türkiye hem tarım ürünlerini hem de et ihtiyacını dışarıdan karşılamak zorunda kalmaktadır. Bu anlamda bir taraftan hayvanlara eziyet edilmekte diğer taraftan da Türk köylüsü, çiftçisi mağdur edilmektedir."

İl Başkanı Aktay da, kırmızı et fiyatlarını düşürmek iddiası ile sağlıksız koşullarda yapılan canlı hayvan ticaretine değinerek sözlerini şöyle sürdürüdü:

"AKP, yaşanan felaket tablosunun asıl sorumlusudur. Bugün, NADA adlı bir gemiyle Mersin'de bir kez daha ortaya çıkan bu tablo, ülkemizin besicilerine, ülkemizin tüketicilerine ve canlı haklarına karşı sergilenen bir büyük duyarsızlığın sonucudur."

Hayvan hakları savunucusu aktivistler Zuhal Kalkandelen ve Burak Özgüner de hayvanların taşınması sırasında maruz kaldıkları eziyetleri anlatarak, ithalat nedeni ile Türkiye'nin imza attığı uluslararası sözleşmeleri hiçe saydığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Sağlar Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title