Haberler

Memleketi Kosova'da Ali Şen'e 60 Yıl Sonra Lise Diploması Verildi

Memleketi Kosova'da Ali Şen'e 60 yıl sonra lise diploması verildiKosova'nın Prizren şehrinde doğup büyüyen Fenerbahçe'nin efsane Başkanı Ali Şen, Lise eğitimini tamamladığı ancak göç etmek zorunda kaldıklarından dolayı alamadığı lise diplomasını 60 yıl sonra aldı.

Memleketi Kosova'da Ali Şen'e 60 yıl sonra lise diploması verildi

Kosova'nın Prizren şehrinde doğup büyüyen Fenerbahçe'nin efsane Başkanı Ali Şen, Lise eğitimini tamamladığı ancak göç etmek zorunda kaldıklarından dolayı alamadığı lise diplomasını 60 yıl sonra aldı. Kosova'daki 23 Nisan Türk Bayramı kutlamaları çerçevesinde gelen memleketi Prizren'e gelen Ali Şen, doğup büyüdüğü ve çocukluğunun geçtiği yer olan Prizren'de lise arkadaşlarıyla bir araya geldi. Eğitim gördüğü Con Buzuku Lisesi'ne giden Şen, sınıf arkadaşlarının sürpriziyle karşılandı. Eğitim gördükleri sınıfta sıra arkadaşlarını bekleyen Şen'in sınıf arkadaşları Ali Şen'in çok çalışkan bir öğrenci olduğunu söylediler. 1956 yılında çekildikleri fotoğrafı sınıf tahtasına asan arkadaşları, 60 yıl sonra tekrar aynı sınıfta bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Eğitim gördüğü sınıfa Türkiye'den birlikte geldiği arkadaşlarla gelen Şen, eğitim görüğü sınıfa girdiğinde onu bekleyen ve hayatta olan arkadaşlarının sürpriziyle karşılandı. Olay karşısında çok duygulanan Şen arkadaşlarına tek tek sarılarak hasret giderdi. Eğitim gördüğü dönemde Sırp asıllı hocasına ben Yugoslavya askerini değil Atatürk'ün askerini seviyorum sözüne karşılık göç etmek zorunda kaldıklarını belirten Şen, Türk eğitmen Akif Koro'nun yaşanan olayı canladırarak aynı soruyu sorması karşılığında, yaşanan olay hakkında bilgi verdi. Hayatını kaybeden arkadaşları ve hocaları için saygı duruşu ardından, Ali Şen'e 60 yıl sonra Lise çıkış diploması aynı okulda ders veren Türk eğitimci Akif Koro tarafından verildi. Lise çıkış diplomasını alan Şen, çok mutlu olduğunu ve duygulandığını söyledi. Şen'in karnesinin ve arşivden çıkan not defterinden de sınıfta çok başarılı bir öğrenci olduğu gözlendi. Şen daha sonra Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği ile Prizren'de faal olan Fenerbahçeliler Derneğini ziyaret etti.

Ali Şen'e eşlik eden heyette şu isimler yer alıyor

Hüseyin Rahmi Turan (HÜRRİYET ESKİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ) Can Pulak (ESKİ GÜNAYDIN GAZETESİ VE HÜRRİYET GAZETESİ VE MUHABİRLER DERNEĞİ BAŞKANI ( ESKİ CUMHUR BAŞKANI TURGUT ÖZAL ' IN TURİZM MÜŞAVİRİ ) Mahmut Özer (EGEYAT' IN SAHİBİ - DENİZCİ) Lütfü Tomuş (İZMİR - BURSA EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ)

Şevket Ayaz (EMEKLİ TÜRKİYE EMNİYET MÜDÜRÜ VE ESKİ AYDIN EMİYET MÜDÜRÜ

İsmail Ünal (BEŞİKTAŞ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ve BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ESKİ YÖNETİCİSİ) Ayhan Bermek (TFF ESKİ BAŞKANVEKİLİ VE İŞADAMI)

Necmettin Nurkan (NURKAN HOLDİNG SAHİBİ)

Erol Aksoy (CONRAD HİLTON SABİHİ)

Osman Kınay (EMEKLİ DENİZ KUVVETLERİ AMİRALİ) Murat Dedeman (TÜRKİYE DEDEMAN HOTELLERİ SAHİBİ) Kemal Ulusu (TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYON ESKİ BAŞKANI)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Ali Şen Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title