Haberler

Manisa'da Kurtuluş Kutlamaları Buruk Geçti

Manisa'da kurtuluş kutlamaları buruk geçti Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında 2'si Manisa'dan 16 askerin şehit düşmesi üzerine buruk geçti.

Manisa'da kurtuluş kutlamaları buruk geçti

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında 2'si Manisa'dan 16 askerin şehit düşmesi üzerine buruk geçti.

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü kutlama programı, Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nda düzenlendi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, kurum ve daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Ergün, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Türk Milleti'nin asla esaret altında kalmayacağını söyleyen MHP'li Ergün, "Esareti kabul etmemiş çok az millet vardır. Yüce Türk Milleti böyle bir millettir. Bizler esaret altında kalmaktansa ölmeyi tercih bir ecdadız. Çünkü vatan bizim namusumuzdur. Çünkü bizim inancımıza göre, bayrak inmez ezan susmaz. Bizim için toprak uğranda ölen varsa vatandır. Yüce Türk milletimizin ulu önder Atatürk önderliğinde gösterdiği Kurtuluş mucizesine bu çerçeveden bakmalıyız" diye konuştu.

5 AYDA MANİSA'DA 5 ŞEHİT

Teröre değinen Başkan Ergün, "Dün olduğu gibi bugün de aziz vatanın savunmasında şehitler veriyoruz. Her şehit cenazesinde yüreklerimiz parçalanıyor. Son bir ay içinde sadece Manisa'mızda 5 vatan evladımızı yüreğimize gömdük. Allah geride kalan ailelerine sabırlar versin. Ama şunun bilinmesinde fayda var. Bu millet nice vatan evlatlarını yüreğine gömer. Yeter ki milletimiz memleketi idari edenleri terörle mücadelede korkak, yılgın ve terörle işbirliği içinde görmesin. Yeter ki milletimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanı müdafaa uğrunda ortaya koyduğu güçlü idareyi görsün. Milleti idare edenler 'Ya İstiklal, ya Ölüm' gibi kararlı duruş ortaya koyabilsinler. İşte böylesine yoğun duyguların yaşandığı bir 8 Eylül yaşıyoruz. Milletimize bu bayramı yaşatan 'Ya İstiklal, ya Ölüm' ruhunu ortaya koyabilen Atatürk ve silah arkadaşlarını bu millet asla asla unutmaz. Aziz şehitlerimize ve gazilerimize saygı ve minnetle anıyoruz. Onların kutsal emanetini koruyacağımızdan kimse kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından tören sona erdi. Şehit haberleri üzerine kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin hepsinin iptal edildiği duyuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Dağlıca Hakkari Politika Güncel Haberler

title