Haberler

Manisa'da 2 Kaçak Avcıya Facebook'tan Para Cezası

Güncelleme:

Manisa'da kaçak avlanan 2 kişi, av fotoğraflarını Facebook'tan paylaşınca yakalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, kaçak avcıların her birine 332'şer lira ceza kesildiğini söyledi.

Manisa'da 2015 yılında izinsiz avlanan 155 kişiye 115 bin 544 lira para cezası kesildiğini açıklayan Orman ve Su İşleri Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil ayrıca belgesi olmadan yasak dönemde avlanan iki kişinin Facebook üzerinden yakalandığını ve para cezası uygulandığını kaydetti.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yaban hayatının korunması konusunda rutin denetimlerin devam ettiğini ayrıca Bakanlığın sosyal paylaşım sitelerinin yakından takip ettiğini kaydeden Bayil, "Özel bir program sayesinde sitelerdeki paylaşımlara yönelik bir tarama yapılıyor. Şüpheli görülen veya av suçuna rastlandığı zaman direk bize gönderiliyor. Facebook üzerinden av resimlerini paylaşanları takibe alıp, işlem yapıyoruz. Manisa'da bu sezonda iki kişi yakalandı. Bu kişilere 332'şer lira ceza kesildi" dedi.



AVBİS SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Manisa'da belgeli 4 bin avcının bulunduğunu açıklayan Bayil, kontrollü bir avlanma için avlak yönetim bilgi sistemine (AVBİS) geçildiğini bildirdi. Türkiye genelinde bu sistemin 33 ilde uygulandığını açıklayan Bayil, Manisa'da 30 devlet avlağı belirlendiğini dile getirdi. Bayil, "Her ilçede mutlaka yer belirlendi. Amacımız av ve yaban hayatının sürdürülmesini sağlamak ve bilinçli avcılığa teşvik etmektir. Eskiden Manisa'da sadece 2 avlak vardı. Geri kalan yerler avlanmaya açıktı. Cumartesi, pazar ve resmi tatillerde ava gidiyorlardı. Ama şimdi haftanın 7 günü açık, ancak kota dahilinde avlanabiliyorlar. Bunların hepsi yaban hayatını korumak için yapıldı. Avrupa'da uygulanan sisteme geçildi. Av yapmak isteyenler avcılık belgeleri ve numara ile internet üzerine AVBİS sistemine girecekler ve o sistemden izin alacaklar. Kimse kafasına göre avlanamayacak. Planlı ve kayıt altına alınan bir sistemdir. Sisteme mutlaka girmeleri gerekiyor, aksi halde izinsiz avlanmaktan dolayı ceza ile karşılaşabilirler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Facebook Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title