Haberler

Manisa Cumhuriyetine Sahip Çıktı

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi'nin düzenlediği Kortej Yürüyüşü ve Fener Alayı'na on binlerce Manisalı katıldı.

MANİSA Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği Kortej Yürüyüşü ve Fener Alayı'na on binlerce Manisalı katıldı. Şeyh Fenari Camii önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de eşlik etti. On binlerce Manisalının ellerinde bayraklar ve pankartlarla katıldığı yürüyüş, havai fişek gösterileri, müzik dinletileri ve halkoyunu gösterileri ile renklendi. Başkan Ergün Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenerek "Cumhuriyete Sahip Çıkın" mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 89. kuruluş yıldönümü çerçevesinde Manisa Belediyesi'nin organize ettiği kortej yürüyüşü ve fener alayı şölene dönüştü. Yürüyüşe Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları il Başkanı Onur Pabuççuoğlu, belediye daire müdürleri ile birlikte 7'den 70'e on binlerce Manisalı katıldı. Şeyh Fenari Camii önünde toplanan Manisalılar, yürüyüş ve fener alayını buradan başlattı. Yürüyüşü evlerinin balkonlarından takip eden yüzlerce Manisalı da, yürüyüşe katılanları selamladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de düzenlenen yürüyüş nedeniyle kendisine teşekkür eden Manisalıları selamladı. Kortej yürüyüşü Sultan Camii önünde halk oyunları ve havai fişek gösterileri ile renklendi. Yürüyüşe katılanlar Manolya Meydanı'na geldiğin de ise İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu. Daha sonra yürüyüşe katılan Manisalılar Cumhuriyet Meydanı'na doğru ilerledi. Buraya gelindiğin de ise yine havai fişekleri atılarak Cumhuriyet coşkusu ikiye katlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda platformun üzerine çıkarak yürüyüşe katılanları selamlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kısa bir konuşma yaptı.

CUMHURİYET ATATÜRK'ÜN BİZLERE HEDİYE ETTİĞİ HAZİNEDİR

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce Manisalı'ya bir konuşma yaptı. Sözlerine "Sevgili Manisalılar Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun" diyerek başlayan Başkan Ergün, "Cumhuriyet Atatürk'ün bizlere hediye ettiği hazinedir. Bu hazineye sahip çıkmak için, gelecek nesillere taşımak için üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız" dedi. Manisalıları Cumhuriyete sahip çıkmanın bilinci içinde olmaya çağıran Başkan Ergün, "Bugün içinde bulunduğumuz bu güzelliklerin, bu nimetlerin ve bu demokrasinin yaşaması için Cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız" dedi. Başkan Ergün konuşmasının sonunda Manisalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, nice bayramlara temennisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Eryılmaz Cengiz Ergün Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title