Haberler

Mahmutlar Belediyesine Operasyon

CHP'li Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonun ardından CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök de Alanya'ya gelerek cezaevi karakolunda gözaltında bulunan Belediye Başkanı Ali Çelik'le görüştü.

CHP'li Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonun ardından CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök de Alanya'ya gelerek cezaevi karakolunda gözaltında bulunan Belediye Başkanı Ali Çelik'le görüştü.

Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik operasyonun ardından ilçe teşkilatı ve partili avukatların ardından CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, il yöneticileri ile birlikte Alanya'ya geldi. Mahmutlar Belde Teşkilatı'na gelen Kök, İlçe Başkanı Şevki Türktaş ve Avukat Ertuğrul Yeşildal'dan bilgi aldı. Kök, Türktaş ve Avukat Yeşildal ile birlikte gözaltına alınan Belediye Başkanı Ali Çelik'in tutulduğu cezaevi karakoluna gitti.

Başkan Çelik ile görüşen Devrim Kök, yetkililerin dosyada gizlilik kararı olduğunu söylediğini belirterek şöyle konuştu: "Morali gayet iyi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarımızdan Gökhan Günaydın ile sürekli görüşme yapıp gelişmelerden haberdar ediyorum. Gerek görürse Genel Başkan Yardımcımız birkaç gün içerisinde burada olacak. Konuyla ilgili araştırma yapacağız. Haklı gerekçeleri var mı, Genel Merkezimizle birlikte hassasiyetle takip ediyoruz. Türkiye'de maalesef demokratik bir ülkede olmaması gerektiği kadar gözaltılar oluyor. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hepsine karşı ince eleme, sık dokuma var. Bundan gocuntumuz yok. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok CHP'li belediyeler şeffaf. Aynı hassasiyetin AKP'li belediyeler içinde gösterilmesini bekliyoruz."

CHP İlçe Başkanı Türktaş ise, "Bizim sabah 07.00'de haberimiz oldu. Ulaştığımız bir şey yok. Bunu iktidarın muhalefet partilerine uyguladığı baskı olarak görüyoruz. Yapacak bir şey yok, onları Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Avukat Ertuğrul Yeşildal da, Başkan Çelik ile görüştüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanımızla görüştüm. Sağlığı ve morali yerinde. Ne ile suçlandığı belli değil. Belediyede evraklar inceleniyor. Belediye şimdiye kadar 60 dolayınca denetimden geçmiş ve herhangi bir pürüzle karşılaşılmamış."

Mahmutlar beldesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir süredir yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma" suçlamaları ile Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde Başkan Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu DEVRİM KÖK Mahmutlar Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title