Haberler

"Mahkemenin Safahatı Devam Ederken, Birşey Söylememiz Mümkün Olmaz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İran Dönüşü Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Ergenekon Soruşturması Kapsamında Yapılan Tutuklamalarla İlgili "Mahkeme Safahatı Devam Ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İran dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan tutuklamalarla ilgili "Mahkeme safahatı devam ediyor. Bu safahat sırasında bizim herhangi birşey söylememiz mümkün olmaz"dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için gittiği İran'dan döndü. Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan yeni gözaltıların hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Giderken de konuyla ilgili sordunuz. Mahkeme safahatı devam ediyor. Busafahat sırasında bizim herhangi birşey söylememiz mümkün olmaz. Bu konularla ilgili benim daha önceki açıklamalarım da şu: Bunların süratli olması, tutukluluk sürelerinin uzamaması, bunların bir cezaya dönüşmemesi... Bunları bir ilke olarak söyledim ve söylemeye de devam ederim. Ama onun ötesinde mahkemeye de karışmam."

İRAN'DAKİ PROTESTOLAR

Bir gazetecinin İran'da son günlerde yaşanan protesto eylemlerinihatırlatarak, temasları sırasında İranlı yetkililerin bu eylemlerle ilgili herhangi bir değerlendirmesinin olup olmadığı yönündeki soruyu Gül şöyle yanıtladı:

"Protestoeylemleri her ülkede oluyor, bizde de oluyor, orada da olacak" dedi.Bazı farklı görüşleri olanların çeşitli protestolar yaptığını kendisininde televizyondan gördüğünü belirten Gül, yetkililerin de protestolar konusundakendisine bilgi verdiğini söyledi.Gül, "Her yerde oluyor, bizde de oluyor, başka yerde de Avrupa'da da oluyor, İran'da da olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title