Haberler

Maduro 1 Mayıs Kutlamalarında Yeni Meclis ve Anayasa Çağrısı Yaptı

Ekonomik ve politik krizden dolayı şiddet ortamının devam ettiği Venezuela'da, devlet başkanı Nicolas Maduro, yurttaşların da içinde olacağı yeni bir kurucu meclis ve anayasa çağrısı yaptı.

Ekonomik ve politik krizden dolayı şiddet ortamının devam ettiği Venezuela'da, devlet başkanı Nicolas Maduro, yurttaşların da içinde olacağı yeni bir kurucu meclis ve anayasa çağrısı yaptı. Yeni bir kurucu meclis ile şu anda çoğu sağ muhalefet üyelerinden oluşan ulusal meclisin dönüştürülmesi ve bu dönüşümde yurttaşlara da görev verilmesi öngörülüyor.

Başkent Karakas'taki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında onbinlerce kişiye seslenen Başkan Maduro, devleti dönüştürmeye ihtiyaç olduğunu söyleyerek "Her şeyin ötesinde çürümüş bir ulusal meclis görüyoruz. Böyle durumlarda halk devleti dönüştürmek amacıyla kurucu meclis çağrısı yapabilir" dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yine dün ulusal radyo ve televizyon ağından halka seslenen Maduro, "Muhalefet seçim mi istiyor? Anayasal yetki var. Barış mı istiyor? Anayasal yetki var. Konuşmak mı istiyor? Anayasal yetki var." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkı büyük bir zafer anayasası hazırlamaya çağırıyorum."

Muhalefet ise alternatif 1 Mayıs kutlamalarında bir araya geldi. Ulusal Meclis Başkanı Julio Borges ise bu girişimi de darbe olarak tanımladı.

Maduro: "Sokağa çıkın"

Öte yanda Maduro ülkede gitgide artan enflasyonu ve yükselen fiyatları dondurmak için halkı sokağa çağırdı. Maduro şöyle konuştu: "Ekonomik savaşı yenmek, yerel komiteler aracılığıyla halka ulaşan mal ve hizmetleri sağlamak için daha büyük bir güce ihtiyacımız var. Nihai hedefe ulaşırken ücretlerimizi, gıda yardımlarımızı ve emekli maaşlarımızı savunmalıyız. Sokaklara, ücretleri dondurmaya!"

Venezuela Yüksek Mahkemesi, bir buçuk yıldır uyardığı Meclis'in yetkilerini Mart 2017'de anayasaya uymadığı gerekçesiyle elinden almıştı. Muhalefet kararı darbe olarak nitelemiş ve Maduro yanlısı olarak tanımladıkları Yüksek Mahkeme'nin bu kararının, diktatörlük kurma girişiminin bir parçası olduğunu savunmuştu. Mahkeme kararını 3 gün sonra geri alsa da 3 hafta süren gösterilerde 4 kişi ölmüştü.

Nisan ayında ülkede yeniden yükselen şiddet dalgasında ise 29 kişi hayatını kaybetti. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title