Haberler

Lpg'li İşyerlerine 'Eğitim' Koşulu

Yılbaşından İtibaren Eğitimden Geçmeyen ve Sertifikası Bulunmaların, Lpg'li İşyerlerinde Çalışamalarına Olanak Tanınmayacak.

Yılbaşından itibaren eğitimden geçmeyen ve sertifikası bulunmaların, LPG'li işyerlerinde çalışamalarına olanak tanınmayacak.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Eğitim Yönetmeliği kapsamında çalışanlar, Makine Mühendisleri tarafından eğitimden geçiriliyor. Makina Mühendisi Arzu Boran, sorumlu müdür, tüp dolum, dağıtım personeli, tüp dağıtımı yapanlar ile tanker şöförleri, test ve muayene elemanları, otogaz LPG dolum personeli, pompacılar, tesisat, projelendirme imalatı işçilerine eğitim semineri veriyor. Boran, personelin nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatırken şöyle dedi:

''Kursiyerlere LPG ile ilgili tüm konularda bilgi veriliyor. Aralık ayı sonuna kadar LPG piyasasında çalışan tüm personelin eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Doğru bilinen yanlışların ortadan kaldırılması ve işçilerin bilgilendirilmesi için kurslar çok önemli. Kursa katılan ve başarılı olanlara sertifika verilecek. 1 Ocak 2007'den itibaren eğitimden geçmeyenlerin LPG'li işyerlerinde çalışması ceza kapsamına girecek. Önce uyarılacak, ardından işyerlerinin kapatılmasına gidilecek.''

İkram TEKMANLI/ ERZURUM, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title