Haberler

Libya'daki Çatışmalar

Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı Genelkurmay Başkanlığı, başkent Trablus'taki bazı bölgeleri ele geçirdiğini ileri sürdü.

Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetine bağlı Genelkurmay Başkanlığı, başkent Trablus'taki bazı bölgeleri ele geçirdiğini ileri sürdü.

Tobruk hükümetine bağlı Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Ahmed el-Mismari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "El-Aziziyye, en-Nasıriyye, el-Amiriyye ve es-Saidiyye bölgelerinin tamamı kuvvetlerimizin kontrolü altına girmiştir" dedi.

Mismari, kuvvetlerin Trablus yolu üzerindeki ez-Zehra Köprüsü yakınlarında konuşlandığını ve burada Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya ) güçleriyle girilen çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Trablus'ta seferberlik ilan edildi

Öte yandan Milli Genel Kongre'ye (MGK) bağlı Batı Bölgesi Operasyonlar Birimi komutanı Hüseyin Budiye, Trablus merkezli hükümete bağlı Genelkurmay Başkanlığı'nın seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Budiye, seferberlik kararının emekli General Halife Hafter'e bağlı Savaık ve el-Ka'ka' birliklerinin Trablus'taki Aziziyye ve Saidiyye ve Verşefane bölgelerine sızması ve burada Libya Şafağı güçleri ile çatışmaya girmesinin ardından alındığını ifade etti.

Basında "düşman kuvvetlerinin" ilerleyişiyle ilgili yer alan haberlerin iftiradan başka bir şey olmadığını savunan Budiye, "Hafter'e bağlı birliklerin büyük bir tehlike oluşturduğunu düşünmediklerini" kaydetti.

Libya Şafağı komutanlarından Miftah Bulife ise Hafter'e bağlı birliklerin Trablus'un 50 kilometre güneybatısındaki Aziziyye'ye girdiğini ancak saldırganların Trablus havaalanına ulaştıkları yönündeki haberlerin doğru olmadığını dile getirdi.

Trablus Emniyet Müdürü Ömer el-Hadravi de basına yaptığı açıklamada, halihazırda Trablus'ta sadece Libya Şafağı kuvvetlerinin bulunduğunu ve kentte korkuya mahal verecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Halife Hafter Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title