Haberler

Lc Waikiki'den Uluslararası Kariyer Fırsatları

Güncelleme:

Öğrenciler uluslararası kariyer fırsatları hakkında bilgi sahibi oldu.

Hazır giyim sektörünün lider markası LC Waikiki, üniversite mezunu çalışanlarına yurt içinde ve yurt dışında pek çok kariyer fırsatı sunuyor. Tema Mağazacılık Uluslararası İnsan Kaynakları Direktörü Esra Altun, üniversite mezunlarının LC Waikiki'de kariyer hayatlarına başlayıp, yapılandırılmış bir eğitim programından geçerek, yurtiçinde ve yurtdışında oldukça iyi pozisyonlarda çalışma imkanı kazandıklarını belirtti.

AIESEC Türkiye tarafından Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde düzenlenen İnteraktif Eğitim Semineri'ne Tema Mağazacılık İnsan Kaynakları Koordinatörü Edward David Southall ile Uluslararası İnsan Kaynakları Direktörü Esra Altun katıldı. Seminerde Türkiye hazır giyim perakende sektörünün lider markası LC Waikiki'de iş hayatına atılmış ve şu anda markanın yurtdışı operasyonlarında önemli görevler alan çalışanlarından örnekler veren Esra Altun, gençlere yurtiçinde ve yurtdışında birçok alanda kariyer fırsatı sağladıklarını söyledi.

LC Waikiki'nin uluslararası organizasyonunda mağaza operasyonlarının yanı sıra üretim ve tedarik izleme bölümlerinden de yurtdışı ofislerinde görevlendirilen genç çalışanlarının kariyer yolculuklarını anlatan Altun, geçen yıl 170 yeni mezunu işe aldıklarını ve birçok gencin kariyerinin çok erken evrelerinde bugün dünyanın 16 ülkesinde LC Waikiki'yi temsil ettiklerini ifade etti.

Kurum kültürü ve politikalarının ülke operasyonuna aktarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Altun, bu noktada Türkiye'den giden çalışanların kilit bir rol üstlendiklerine dikkat çekti. Kurum kültürüne ve uygulamalarına hakim olan, ölçülebilir performans kriterleri ile başarıları kanıtlanmış mağaza müdürlerinin "Retail Operations Supevisor (Perakende Operasyonları Yöneticisi)" olarak atandıklarını anlatan Altun, bu kişilerin önceliklerinin kurum kültürünü bulundukları ülkede yerelleştirmek olduğunu vurguladı. Altun, "Bu nedenle yurtdışında görevlendirilen gençlerde mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra yeniliklere ve deneyimlere açıklık, farklı kültürlere uyum sağlama esnekliği gibi yetkinlikler de çok önemli" dedi.

"2012'DE YURTDIŞINDA 1000'İ AŞKIN PERSONEL"

LC Waikiki'nin yurtdışı mağazalarında çalışan sayısının 721 olduğunu belirten Altun, 2012 yılı sonuna kadar açılacak mağazalarında yeni işe alımlarla birlikte sadece mağazalarında çalışan sayılarının 1400'e ulaşacağını söyledi. Altun, yeni mezun olan öğrencilerin LC Waikiki bünyesinde çalışma imkanı bularak, profesyonel yetkinlikler kazanabileceklerini ve zaman içerisinde yurtiçi ve yurtdışı kariyer fırsatlarından yararlanabileceklerini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lc Waikiki Tema Vakfı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title