Haberler

Kuyumculuk Teknolojiye Yenik Düşüyor

Güncelleme:

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, son dönemlerde kuyumculuk mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

Gaziantep Kuyumcular Odası (GKO) Başkanı Sedat Özdinç, son dönemlerde kuyumculuk mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.

"Kuyumculuk mesleğinin bu kadar kötü olmasında en büyük etken elektronik aletlerdir" diyen Özdinç, insanların eskiden altına daha fazla kıymet verdiklerini ancak gelişen teknoloji ile birlikte altının yerine elektronik ve teknolojik aletlerin kullanıldığını belirtti. Özdinç, "Kuyumculuk mesleğinin bu kadar kötü olmasındaki etken elektronik aletlerdir. İnsanlar hediye alacakları zaman sevgililer günü, doğum günü, yıldönümleri gibi özel günlerde altın yerine bir cep telefonu aldıkları zaman, karşı taraftaki insan daha mutlu oluyor. Artık mücevhere fazla talep kalmadı" dedi.

Her ne kadar teknoloji ile bir yarış vermek zorunda olsa da altının, çok güvenli bir yatırım aracı olduğunu aktaran Özdinç, "İnsanlar altına yatırımı bırakmasınlar. Altın gerçekten çok güvenilir bir limandır. İleride bunun faydasını göreceklerdir" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title