Haberler

Samsun'da günlük vaka sayılarının artış hızı son ayda yüzde 90'a yakın azaldı

Güncelleme:

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte Kovid-19 vaka sayılarındaki günlük artış hızının oldukça azaldığını belirterek, "İl genelinde pozitif vaka sayımız, günlük 3 bin 500'lerden, dün itibarıyla 200'lü rakamlara kadar düştü.

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte Kovid-19 vaka sayılarındaki günlük artış hızının oldukça azaldığını belirterek, "İl genelinde pozitif vaka sayımız, günlük 3 bin 500'lerden, dün itibarıyla 200'lü rakamlara kadar düştü." dedi.

Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, kentte Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılamanın artmasıyla Omicron varyantının gücünü kaybetmeye başladığını belirtti.

Vaka insidans hızının son bir ayda yüzde 90'a yakın oranda azaldığına işaret eden Oruç, "İl genelinde pozitif vaka sayımız günlük 3 bin 500'lerden, dün itibarıyla 200'lü rakamlara kadar düştü. Bu azalış tablosu devam ederse Kovid-19'a grip muamelesi yapacağımız güzel günlerin yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sevindirici tablo sonucunda Kovid-19 nedeniyle hastanelerimizin servislerinde ve yoğun bakımlarında tedavi gören hastalarımızın sayısı da bir hayli azaldı." ifadesini kullandı.

Bir ay öncesine kadar yoğun bakımlarda tedavi gören hasta sayısının 200 olduğunu, bu rakamın 40'lara kadar düştüğünü vurgulayan Oruç, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde bir ay önce Kovid-19 nedeniyle servis koşullarında tedavi gören hasta sayımız 800'e yakınken, bu hafta itibarıyla bu rakam 150'lere kadar geriledi. İlçe hastanelerimizde neredeyse hiç yoğun bakım tedavisi gören ya da entübe hastamız kalmadı. Artık Kovid-19'lu hastalarımıza ayırdığımız servislerimizi, yoğun bakım bölümlerimizi birer birer kapatıyor, eski fonksiyonlarına geri döndürüyoruz. Dün itibarıyla il merkezindeki kamu hastanelerimizde ağır hastalık tablosu içinde entübe durumda sadece 13, ilçelerimizde ise 5 hastamız var. İnşallah bir an önce bu hastalarımızı da iyileştirip sağlıklı şekilde ailelerine kavuşturmak ve ağır hasta sayımızı sıfıra indirmek istiyoruz."

Vatandaşlara çağrıda bulunan Oruç, "Kovid-19'a karşı toplum olarak el birliğiyle sürdürülen büyük mücadelede aşının kattığı güçle hedefin artık çok uzağında değiliz. Halkımızdan sağlık çalışanları olarak tek ricamız, bu son adımda büyüklerimizi koruma adına bir süre daha dikkatli ve sabırlı olmaları. Umarız son bir gayretle mübarek ramazan ayını ve 2022 yılını koronanın üzücü gölgesi üzerimizde olmadan geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title