Haberler

Kosova'daki "IŞİD ve El Nusra" Operasyonu

Güncelleme:

"IŞİD ve El Nusra bünyesinde Irak ve Suriye'deki savaşlara katıldıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 40 kişinin gözaltı süresi 30 gün uzatıldı.

Kosova Polisi tarafından pazartesi günü düzenlenen operasyonda, "IŞİD ve El-Nusra bünyesinde Irak ve Suriye'deki savaşlara katıldıkları" şüphesiyle gözaltına alınan 40 kişinin gözaltı süresi 30 gün uzatıldı.

Şüphelilerden Hadi Nure'nin avukatı Besnik Berişa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Priştine Mahkemesinin şüpheliler hakkında 30 gün ek gözaltı süresi verdiğini söyledi. Karara itiraz edeceklerini belirten Berişa, savcılığın iddianamede savunduğu hususları kanıtlayabilecek delilleri ortaya koyamadığını ileri sürdü.

Gözaltına alınan 40 kişi, önceki gün mahkemeye çıkarılmış ve savcılık tarafından kendilerine yöneltilen iddiaları kabul etmemişlerdi.

Bu arada, Kosova Polisi, aynı suçları işledikleri iddiasıyla iki kişiyi daha gözaltına aldı. Polisten yapılan yazılı açıklamada, iki şüpheli hakkında 48 saat gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

Kosova'da hafta başında başlatılan operasyon büyük yankı bulmuş, ülkedeki tüm uluslararası kurumların temsilcilikleri, büyükelçilikler ve Kosova İslam Birliği operasyonu desteklediklerini açıklamıştı. - Kosova

Kaynak: AA / Güncel

El Nusra Kosova Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title