Haberler

Koreli Plakçı: Saldırganlar Sizi Temsil Etmiyor

Güncelleme:

Beyoğlu'nda, darp edilen Koreli Seogu Lee, "Saldırganlar Müslümanları temsil etmiyor" diyerek "Laf atma durumu yaşandıysa saldırganlar neden beni darp ettiler." diye sordu.

İstanbul Beyoğlu Firuzağa'da geçtiğimiz cumartesi gecesi Radiohead grubunun tanıtımı sırasında bir grubun saldırısına uğrayan Velvet Indieground Plak dükkânının işletmecisi Güney Koreli Seogu Lee yaptığı açıklamada, "Saldırganların Türkleri ve Müslümanları temsil ettiklerini düşünmüyorum. Lütfen onların adına özür dilemeyin" dedi. Lee, olayın başlamasına bir kadına yönelik saldırının neden olduğu iddialarını da yalanladı. İşyerinin Facebook sayfasından açıklama yapan Lee, 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve Türkiye toplumunu tanıdığını söyledi.

'NEDEN ŞİKÂYET ETMEDİLER?'

Lee, olay anında dükkânın içinde olduğunu ve dışarıda ne yaşandığını bilmediğini kaydetti. Lee, "Bu insanlar sadece farklı görüşte olduğu için birine hakaret edecek insanlar değiller. Öyle bir durum yok ancak eğer gerek olursa ifade verecekler. Laf atma durumu yaşandıysa saldırganlar neden içeri girip beni darp ettiler ve beni dışarı çıkararak hakaret ettiler? İçeri girmek yerine durumu bana veya polise şikâyet edebilirlerdi" dedi. Taşkınlık çıkaranların küçük bir grup olduğunu kaydeden Lee, "İnanıyorum ki hakiki Müslümanlar diğer dinlere göre daha fazla tolerans sahibidirler. 6 yıldır Türkiye'de yaşayan biri olarak yeteri kadar toplumu tanıdım. Her ülkede savaşmamız gereken bu gibi aptallar vardır. Bu olay, bütün ülkeyi suçlamak için kullanılmamalı" diye konuştu.

'DEHŞETE DÜŞTÜK'

Lee, "O gece yaşanan korku ve şok, sadece bana değil, o talihsiz geceye katılan, müziğin gücüne ve sevgisine inanan tüm müzikseverlere acı verdi, dehşete düşürdü ve üzdü" dedi. Olayla ilgili şimdiye kadar hiçbir gazeteye konuşmadığını ve konuşmayı düşünmediğini de belirten Lee, o akşam hakkında yine de söylenecek çok şeyin olduğunu kaydetti ve "Ama şu an duygularımı ifade edemiyorum. Bizimle aynı yalnızlığı, üzüntüyü hissetmek istiyorsanız lütfen 'Yalnız ve garip' yerimi ziyaret edin" ricasında bulundu.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Facebook İstanbul Türkiye Beyoğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

KUMANBEG:

Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. B, r, bu çekik gözlü herife hatırlatmalıydı. İyide oldu. Ne özürü bu kefere bizden özür dilemeli

7
41
yanıtYanıtla
asdassad:

az önce yazdım birine yine yazıyorum. adam plakçı plakçı. okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz acaba? koreli diye salyangoz sattığını mı sanıyorsunuz? türkiyede niye salyangoz satsın? kime satacak ayrıca. azıcık mantıklı konuşun, düşünün ya.

yanıt1
yanıt0
memleketim:

adam sahtekar mı ne! yerini bildirmek işini geliştirmek için yapmış reklama bak yaaa yerimi ziyaret edin diyor

3
24
yanıtYanıtla
İnsan= Din değil:

Bu yanlış davranışı yapanlar gerçek müslüman değildir. Gerçek müslüman olsa bunu yapmazlar zaten.

18
4
yanıtYanıtla
DUMANKAAN:

Git korede kurallara uymayana dayak serbest! Git kuralı ihlal et bakalım. Kaç polis seni hizaya getiriri. Bu yüzden İslam çoğunluğu olan yerlerde kurallara uyacaksın. Ramazan hassasiyetini ihlal etmeyeceksin

yanıt4
yanıt15
adsasad:

türkiyede oruç tutmak kural değildir dumankaan. salak salak yorumlarını kendine sakla lütfen.

yanıt3
yanıt0
türk:

kötü bişey olduğunda hemen gerçek müslüman bu değil gerçek islam bu değil diyin zaten başka uyduracağınız bişey yok

yanıt0
yanıt1
memlketim:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınadam durust değil adını ve yerini duyurmak için bu yola başvurmus olabilir

2
19
yanıtYanıtla
asdasd:

dükkanını kapattı adam ne reklamından bahsediyorsun sen ya?

yanıt4
yanıt0
Vah..:

Gecmis olsun sayin Lee. Insallah ülkemizde böyle seyler birdaha yasanmaz. Müzik hayatinizda basarilar dilerim insallah umdugunuz yere varirisiniz.

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title