Haberler

Köprübaşılı Kadınlar Manisa'yı Gezdi

Güncelleme:

Rehberler eşliğinde Manisa'yı gezen kadınlar Manisa'ya ve Manisa'da yapılan hizmetlere hayran kaldılar.

Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen 'Haydi Kadınlar Manisa'ya' projesi kapsamında, bu hafta Köprübaşı İlçesi ve köylerinden kadınlar katıldı. Rehberler eşliğinde Manisa'yı gezen kadınlar Manisa'ya ve Manisa'da yapılan hizmetlere hayran kaldılar.

Manisa Belediyesi'nin desteğiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organizatörlüğünde devam eden Haydi Kadınlar Manisa'ya projesinin bu haftaki ilk etap konukları, Köprübaşı ve köylerinden Manisa Belediyesi'nin kendileri için tahsis ettiği 3 otobüsle kente gelen yaklaşık 80 kişilik kadın grubu oldu. Kadınların ilk durağı Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Köprübaşılı kadınlara Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz, Kadın Meclisi Üyesi Şükran Kaya eşlik etti. Kadınların ikinci durağı olan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda, Çanakkale Zaferi'nin ülkemiz ve Manisa için önemine yönelik tarihi bilgiler verildi. Gezinin sabahki bölümü Kadınların Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde verilen öğle yemeğinde ağırlanmaları ile tamamlandı.

Başkan Ergün kadınlarla buluştu

Kadınlar öğle yemeğinin sonrasında Sultan Camii ve Muradiye Camii'ni gezdi. Sultan Kafe'de verilen çay molasında Köprübaşılı kadınlar ile bir araya gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle projeye dahil oldukları için Köprübaşılı kadınlara teşekkür ederek, "Manisa'da Haziran Ayı'nda başlatmış olduğumuz mevcut Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğümüzün ve Manisa Belediyesi'ne bağlı Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanımızın ve yönetiminin yapmış olduğu çalışmalar nezdinde bütün ilçelerimizdeki bayanlarımızı, hanımlarımızı, ablalarımızı, Manisa'ya getiriyoruz. Bu hizmet sosyal belediyecilik anlayışı ile belediyelerin asli sorumluluklarından bir tanesidir. Bu bağlamda Osmanlı Şehri olan Manisa'da hem tarihi, hem kültürel yerlerimiz medreselerimiz camilerimizin gezilmesi hem de yaptığımız görev süresi içerisinde Manisa'ya kazandırdığımız hizmetlerin gösterilmesi için böylesine güzel bir projeyi hayata sunduk" dedi. Sultan Kafe'deki çay molasının ardından kadınlar Manisa'dan ayrılarak, Köprübaşı'na hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cengiz Ergün Köprübaşı Güncel Haberler

title