Haberler

Köprü Faciasında Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen köprü faciasında hayatını kaybedenlerin anısına belediye tarafından mevlit okutuldu.

Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen köprü faciasında hayatını kaybedenlerin anısına belediye tarafından mevlit okutuldu.

Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, belediye personeli, din görevlileri, sivil toplum örgüt üyeleri, köprü faciasında hayatını kaybeden 15 vatandaşın yakınları ile vatandaşlar katıldı. Program, okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı, ardından ilahiler söylendi. Köprü faciasında hayatını kaybedenler anısına bestelenen şiir bir din görevlisi tarafından okunurken kayıp yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. İlçe Müftüsü Ömer Keskin programda konuşma yaptıktan sonra dua etti.

İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, kayıp yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada faciada hayatını kaybedenlerin şehit olduğunu ifade ederek "6 Nisan'da köprü faciasını yaşadık. Bu olayda 15 vatandaşımızı kaybettik. Onlar şehit oldular. Çaycuma'da bu olay herkesi derinden etkiledi. Bir o kadar da gördüm ki bu acı kenetlenerek, birleşerek ve birlik olarak tüm Çaycumalıların kenetlenmesi sonucunda biraz daha azaldı. Tekrardan onların ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Bu vesileyle Ramazan Bayramı öncesi böyle bir etkinliği düzenleyen Belediye Başkanımıza, müftümüze ve din adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle buruk da olsa üzüntülü de olsa Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum" dedi.

HAYATLARINI KAYBEDENLERİN İSMİ KÖPRÜDE YAŞAYACAK

Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise köprüde hayatını kaybeden 15 vatandaş için ortak bir isim bulup adının yeni yapılacak köprüye verileceğini ifade etti.

Köprü faciasında hayatını kaybeden

15 kişi için

Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okuttuklarını belirten Gülşen, şöyle konuştu: "Katılan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu manevi günde bizleri yalnız bırakmadılar. Tabii bu organizasyonumuz belediyemiz, zabıtamız ve müftülüğümüz tarafından gerçekleştirildi. Müftülüğümüze, din görevlilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Diyecek bir durum yok. Bu organizasyonumuzu her sene yapıp Kur'an okutacağız. Köprümüze de inşallah onların adına yakışır tarih boyunca anımsanacak bir isim bulup, yeni yapılacak

köprüye de onların isimlerini vermeyi düşünüyoruz. Köprümüzün de inşaatı başladı ve yakın zamanda bitecek. Sette çalışmalarımız başladı o da bitecek. Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu organizasyonda bulunmayıp yine köprü faciasında hayatlarını kaybeden Osmanlı köyü ile İstasyon Gemiciler Mahallesinde ve Yolgeçen köyünde bulunan ailelerimizi bayram boyunca ziyaret edeceğiz" - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Mithat Gülşen Hasan Yaman Çaycuma Politika Güncel Haberler

title