Haberler

Kocaeli'de Renkli Nevruz Şöleni

Kocaeli'de düzenlenen Nevruz şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Kocaeli'de düzenlenen Nevruz şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Nevruz Bayramı etkinliği Doğu Kışla Parkı'nda gerçekleşti. Nevruz Bayramı'na Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalar, Karadeniz yöresine ait halk oyunları, öğrencilerin şiir okuması ile Kırım Tatar halk dansı ve sanatçılarının şarkılarıyla devam etti. Kutlamalarda, protokol yumurta tokuşturarak, pişmaniye çekimi de yaptı. Kırıma özgü yerel bir kıyafet giyerek Nevruz ateşinin başına gelen Vali Ercan Topaca ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev demir dövdükten sonra ikili Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Nevruz ateşinden atlayan protokol üyeleri alanda bulunan Yörük çadırlarını ziyaret ederek, türküler eşliğinde kendilerine verilen ikramları kabul etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ercan Topaca Kazakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title