Haberler

Keban'da Kadın Belediye Başkanı Dönemi

Güncelleme:

Elazığ'ın Keban ilçesinde,resmi olmayan sonuçlara göre,AK Parti'den belediye başkanlığına seçilen Fethiye Atlı, seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ'ın Keban ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den belediye başkanlığına seçilen Fethiye Atlı, seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Keban'da belediye başkanlığına seçilen ilk kadın olan Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine oy veren tüm kadınlara, gençlere ve yaşlılara teşekkür ederek, bu sonucun onların desteğiyle alındığını söyledi.

İlçeyi tüm vatandaşlarla, ayrım yapmadan yöneteceklerini belirten Atlı, belediye başkanı olduğu için hayatında bir şeyin değişmeyeceğini ifade ederek, "Ev hanımlığından önce 1990-2000 yılları arasında devlet memurluğu da yaptım. Evimde nasıl hizmet ediyorsam Kebanlılara da aynı hizmeti yapacağım. Kadınlar için bu, zorluk değildir çünkü alışkınlar. Her konuda erkekleri nasıl destekliyorsak biz de kadın olarak Keban'da bütün herkese eşit bir şekilde hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Adaylığının açıklandığı günden itibaren herkesten çok büyük desteğini aldığını, hiç yalnız kalmadığını ifade eden Atlı, bu durumdan daha da güç aldığını söyledi. Kendisine ve partisine Keban halkının çok büyük destek verdiğini dile getiren Atlı, "Rakiplerimiz söyledi, 'Bir kadının arkasından gidilir mi? Kadın belediye başkanlığı yapabilir mi?' diye. Bunu halkımız onlara gösterdi, demek ki yapabileceğiz inşallah" dedi.

Belediye başkanlığı süresince herkesin başının üstünde yeri olduğunu, hizmeti herkese yapacaklarını dile getiren Atlı, şunları söyledi:

"Kadınlar da gelecek sorunlarını anlatacak, erkekler de gençler de... Biz sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Bana şunu dediler; 'Fethiye Atlı, Keban'da belediye başkanlığı yapamaz. Bir kadındır, beceremez ya da başkaları onu yönlendirecek', hayır, beni kimse yönlendirmeyecek. İnşallah biz Kebanlılarla beraber belediye başkanlığını yapacağız. Bir tek ben değilim, bütün Keban halkı ile belediye başkanlığı yapacağız ve Allah'ın izniyle Keban'a hizmet edeceğiz."

"SEÇİMİ ÇOK BÜYÜK BİR OY ORANIYLA KAZANDIK'

Adaylığı süresince bazı rakipleri dışında kimseden olumsuz bir söylem duymadığını anlatan Atlı, "Ben şunu söyleyeyim; Keban küçük bir ilçe ama adı büyük. Gelişmemiş, çok sorunları var. İçme suyu, altyapı, çöp sorunumuz var. İşsizlik çok. Biz, seçimi çok büyük bir oy oranıyla kazandık. Keban tarihinde hiçbir belediye başkanı bu oyla kazanamamış. Biz üstelik AK Parti hükümetinin çok sıkıntılı olduğu bir dönemde ki iki dönem partimiz buradan seçimlere girdi, en rahat döneminde kazanamadı, biz, bu sıkıntılı süreçte bin 715 oyla çıktık. İnşallah hükümetimiz de Başbakanımız da bu konuda bize her türlü ayrımcılığı yapar" diye konuştu.

Atlı, 28 Şubat mağdurlarından olduğunu ve bunun için İstanbul'da duruşmalara katıldığını, ifade verdiğini ancak bir sonuç alınmadığını belirterek, "Oradaki arkadaşların bazıları demişler ki 'Haklarımızı helal ediyoruz', ben hakkımı hiç kimseye helal etmiyorum. Hem 1980 darbesinde hem de 28 Şubat davasında kimler bizi mağdur ettiyse ben haklarımı helal etmiyorum. Benim bu dünyada da ahirette de ellerim yakalarında" dedi.

Keban'da 1963 yılında dünyaya gelen Fethiye Atlı, ilk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamladı. Evli olan Atlı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Bölümünden mezun oldu. - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Fethiye Atlı Ak Parti Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title