Haberler

Kartepe'de Kadir Gecesi Coşkusu

Kadir Gecesi Özel Programı Derbent Hikmetiye Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve sohbetlerle ihya edildi.

Derbent Hikmetiye Camii önündeki alanda açılan iftar ardından 160 yıllık geçmişe sahip tarihi Hikmetiye Camii'nde kılınan teravih namazı ardından Sakalı Şerifin ziyaret edildiği Kadir Gecesi özel programına ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. 2009 yılından beri Sarımeşe, Köseköy ve bu yılda Hikmetiye'de düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programında Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Zafer Arat, Kocaeli İl Müftü Yardımcıları Bayram Erdoğan ve Nedim Özkal, Kartepe İlçe Müfütüsü İsmail Gülşen, İl genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Kartepe Din Görevlileri Dernek Başkanı Muammer Çiçek, Hikmetiye Cami Dernek Başkanı Orhan Arıkan, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile Kartepeliler hazır bulundular.

Kartepe Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konseri ile başlayan program ile bu müstesna gece idrak edilmeye başladı. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, "Kur'an-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir Gecesi ve Kur'an-ı Kerim konulu sohbetinde, gönlün huzuru bulmasının yolunun Allah'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'den geçtiğine dikkat çekti. Müftü Gülşen, "İhtiyaç olduğunda bizi desteklemesi ve çalışma şevkimizi artırdığı için Kartepe Belediyesi'ne de teşekkür ederim" dedi. Gecede Kur'an-ı Kerim tilavet ederek katılan Maşukiye Çınarlı Camii imam-hatibi Ahmet Top, Köseköy İstasyon Park Camii imam-hatibi Selahattin Uçar, İzmit Fevziye Camii imam hatibi Faruk Çoban, Sarımeşe Camii imam hatibi Yakup Şimşek ve İzmit İmam Hatip Lisesi Emekli Meslek Dersleri öğretmeni hafız Recep Çalışkan okudukları Kur'an-ı Kerim'ler ile geceye renk kattılar. Okunan Kur'an-ı Kerim'lerin meallerini Köseköy Tepecik Camii imam-hatibi İsmail Pelit verdi.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kaldığını belirten Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, "Kur'an Gecesi'ne hoş geldiniz" dedi. Müftü yardımcısı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'in önemine değinerek ona sahip çıkılmasını isterken, Kur'an-ı anlamak gerektiğine de dikkat çekti. Erdoğan, "Kur'an hidayet kaynağıdır. Bugün aile yuvalarında huzur yoksa, insanlar mutlu değilse bunun nedeni Kur'an'a sırt çevirmelerindendir. Kur'anla tanışmamalarındandır. Bu geceden itibaren Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye başlayın" dedi.

Duasız ve tövbesiz kalınmaması gerekliliğinin hatırlatıldığı bu gece, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Nedim Özkal'ın okuduğu "Elveda" kasidesi ardından yaptırdığı dua ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title