Haberler

Karşıyaka'da Altuğ da Aday

Ptt 1'inci Ligi'nde düşme hattında son sırada yer almanın sıkıntısını yaşayan Karşıyaka'nın 29 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda kulübün eski basketbol şube başkanı Mutlu Altuğ'da başkan aday olduğunu açıkladı.

Ptt 1'inci Ligi'nde düşme hattında son sırada yer almanın sıkıntısını yaşayan Karşıyaka'nın 29 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda kulübün eski basketbol şube başkanı Mutlu Altuğ'da başkan aday olduğunu açıkladı.

Mutlu Altuğ, eski başkan Fatih Diniz'den sonra aday olduğunu açıklayan 2'nci isim oldu. Daha önce 2 farklı dönemde aday olan Mutlu Altuğ, adaylık açıklamasını kulüp binasında, yönetim kurulu aday listesindeki bazı isimlerle birlikte yaparken şunları söyledi:

"Bugüne kadar yaptığımız temaslarda, açıklamalarda tek amacımız camiayı taşıyacak, tek bir listeyle kongreye girilmesiydi. Üzülerek söylüyorum ki bizim tüm iyi niyetimize, Yaşar Holding ve Divan Kurulu'nun görüşlerine rağmen uzlaşı ortamına ulaşamadık. Karşıyaka'nın geleceği ve tesisleşmesi için 29 Aralık Salı günü yapılacak kongrede adayız. Kongreye kadar her türlü birliktelik teklifine açığız."

Seçimde göreve gelmeleri durumunda önceliklerinin futbol takımını bulunduğu konumdan çıkarmak, tesisleşmeyi sürdürmek ve camiayı kucaklayacak bir yönetim oluşturmak olduğunu söyleyen Altuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an yürüyen, Karşıyakalıların başında yer aldığı sisteme müdahale etmeyeceğiz. Lig devam ediyor ve teknik direktör Hüseyin Hamamcı da Karşıyaka'nın içinden gelen, Karşıyakalılık kavramını iyi bilen biri. Mevcut yönetim kendisiyle sezon sonuna kadar sözleşme imzalamış. Hamamcı'yla devrenin son maçı sonrasında bir araya gelip fikir alışverişinde bulunacağım. Ama benim gönlüm kalmasından yana. Teknik direktör adayı, transfer edilecek futbolcu ismi lanse edilmesini doğru bulmuyorum. Basketbolda da Antrenör Ufuk Sarıca ve ekibiyle uzun yıllar daha yola devem etmek istiyoruz."

Karşıyaka'da herhangi bir desteğin kulübe olması lazım gerektiğini vurgulayan Mutlu Altuğ, şöyle devam etti:

"Bizim hiçbir desteğe itirazımız söz konusu olamaz. Maddi-manevi desteğe açığız. Kimseye karşı olma durumumuz yok. Ben aday olmaya karar vermemişken Erdal Acar'dan böyle bir talep geldi. Daha sonra Divan Kurulu'yla da görüşüldü. Sonradan sebebini bilmediğim bir şekilde isim üzerinden yol izlenmeye çalışıldı. Acar kulübümüze maddi destek sağlamış bir iş adamıdır. Teşekkürü borç biliyorum."

Transfer yasağı ve yapılacak transferler için hazırlık yaptıklarını belirten Mutlu Altuğ, "Kesin bir bütçe şu an için söylemek uygun değil. Transfer yasağı ve kulübün hesapları şimdilik net değil. Transfer konusunda Bu karar teknik kadronundur" ifadelerini kullandı.

TESİSLEŞME KONUSU

Mutlu Altuğ, mevcut Başkan Ali Erten'le görüşerek yönetim dışından da olsa tesisleşme konusundaki çalışmalarını sürdürmesini isteyeceğini söyledi. Şu ana kadar seçimde Erten'le ortak hareket etme gibi bir girişimlerinin olmadığını belirten Mutlu Altuğ, bu konuda şöyle dedi:

"Kongreye gelip kendi çevresi ve grubunun bizim için oy kullanma isteği olursa sevinçle karşılarız. Tesisleşmeye Başkan Ali Erten, önayak olup ilişkileri yönetti. Gönlüm yönetimin dışında olsa bile Karşıyaka'ya bu değerlerin kazandırılması yolunda çalışmaya devam etmesi. Kendisiyle görüşüp bu yönde devam etmesini isteyeceğim. Kişisel çekişmelerden uzak, huzurlu, sakin bir kongre süreci talep ediyorum. Kulübe yakışan, bütün camiayla uyum sağlayabilecek bir kongre olsun. Salondan omuz omuza çıkalım. Seçiliriz ya da seçilmeyiz kulüp için elimizden geleni yapacağız."

YÖNETİMİ HAZIR

Mutlu Altuğ, yönetim listesinin yüzde 90 oranında hazır olduğunu da açıkladı. Yönetimde Oktay Yeşil, Mustafa Celep, Serdar Sertürk, Yener Eyüpoğlu, Bora Pehlivanlar, Hüseyin Yağcı, İsmail Cirit, Önder Ülkü ve Volkan Sintaç'ın yer aldığını vurgulayan Mutlu Altuğ, şöyle konuştu:

"Oktay Yeşil, Divan Kurulu'nda başkan yardımcımız. Kendisine futbola olan katkılarının büyük olacağını, bizimle birlikte olması gerektiğini söylemiştim. Yönetimin üst kurulu olan divandan feragat edip listeye girmeyi kabul etti. Aramıza katılan başka arkadaşlar da olabilir."

BÜYÜKORAL'DAN UYARI

Karşıyaka Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, kongre süreci sonrası kulübün fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söyledi. Mtulu Altuğ'dan önce kulüpte basın toplantısı düzenleyen Cihan Büyükoral, şöyle konuştu:

"Kulüpte en çok para harcanan dönem yönetim arasındaki uyumsuzluk, farklı görüşler ve sponsorun dış etkisi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Futbol, basketbol ve voleybol takımları bu süreçten etkilendi. Sevgi saygı ortamı ortadan kalktı. Karşıyaka'da fabrika ayarlarına dönülmesi gerekiyor. Sandıktan güçlü yönetim çıkmalı. Divan olarak kongrede camiayı kucaklayacak tek liste olsun istedik. Ancak adaylardan Fatih Diniz birleşmeye sıcak bakmadı. Mutlu Altuğ birleşebileceğini söyledi. Ali Erten ise aday olmayacağını bildirdi. Sonuçta ortak liste çıkmadı. Kulüp için hayırlısı olsun. Erdal Acar ilk önce Mutlu Altuğ'a destek vermişti ardından Fatih Diniz'e destek açıkladı. Desteğin şahıslara değil kulübe verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Divan bu konuda arabulucu olabilir." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Erten Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title