Haberler

Kandil'den Kaçış

Talabani'ye Bağlı İnternet Sitesi, Türk Topçusunun Ateşi Yüzünden Kandil Dağı Eteklerindeki Şınave, Rezge, Maredıve, Sıpyegla ve Suregıle Köylerinin Tamamen Boşaltıldığını, Yüzlerce Köyün de Boşaltılacağını Bildirildi.

Talabani’ye bağlı internet sitesi, Türk topçusunun ateşi yüzünden Kandil Dağı eteklerindeki Şınave, Rezge, Maredıve, Sıpyegla ve Suregıle köylerinin tamamen boşaltıldığını, yüzlerce köyün de boşaltılacağını bildirildi.

Rezge Köyü muhtarı Ahmet Muhammed Cemil, 5 köyde bulunanların büyük bölümünün Ranya ve Keladize kasabalarına yerleştiğini söyledi. Acilen bir araya gelen Talabani ve Barzani ise dış müdahaleyi kabul etmeyeceklerini açıkladı.

IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, 3 aydan bu yana Türk topçusunun PKK’lı teröristleri hedef alarak zaman zaman ateş açtığı Kuzey Irak’taki sınırın sıfır noktasında bulunan Kandil Dağı eteklerindeki köylerin boşaltıldığını yazdı. Yöredeki köylülerin Türk topçusundan endişe ettiğini, ABD’nin devreye girmesini istediği iddia edildi. Kandil Dağı çevresindeki Şınave, Rezge, Maredıve, Sıpyegla, Suregıle köylerinin tamamen boşaltıldığı belirtildi. Rezge köyü muhtarı Ahmet Muhammed Cemil, 5 köyde bulunanların büyük bölümünün Ranya ve Keladize kasabalarına yerleştiklerini söyledi. Muhtar, Türk topçusunun ateşi sürdürmesi halinde, Kandil çevresindeki yüzlerce köyün tamamen boşaltılacağını belirtti. Süleymaniye’ye bağlı Kaladize kaymakamı Hüseyin Ahmet ise, "Köylerini terk edenlere yardımcı olmak için ilgili yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Irak Devlet Başkanı ve ’Kürdistan Yurtsever Birliği’ lideri Celal Talabani de, dün sürpriz bir kararla, yerel ’Kürt Bölgesi Başkanı’, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani’nin karargáhının bulunduğu Erbil’e bağlı Selahaddin İlçesi’ne giderek toplantı yaptı.

TALABANİ-BARZANİ: MÜDAHALE OLMASIN

Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Barzani, Türk ordusunun Kuzey Irak’a girip girmediği yönündeki soruya, "Haberin doğru olmadığı zaten ortaya çıktı. Türkiye böyle bir operasyonu yaparsa, bu sadece Kürt bölgesinin değil, Irak’ın bağımsızlığına ve egemenliğine karşı bir saldırı olur. Türkiye bizim de PKK ile savaşmamızı istiyor. Ama biz sorunun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz. Türkiye ile barışçıl çözümler için her zaman yardımlaşmaya hazırız. Türkiye bunu savaşla çözmeye kalkarsa, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Talabani ise Türk askerinin PKK’ya yönelik olarak Kuzey Irak’ta operasyon düzenlenmesi olasılığını şöyle değerlendirdi: "Öncelikle böyle bir şeyin olmasını dilemediğimi belirtmek isterim. Irak, Türkiye ve ABD arasında PKK sorununu çözmeye yönelik olarak üçlü mekanizma işlemeye devam ediyor. Bu mekanizmanın sorunun üstesinden barışçıl yöntemlerle gelmesi en büyük temennimiz. PKK meselesini Bağdat’ta Başbakan Nuri el Maliki ile de görüştük. O da bizler gibi Türkiye’nin Irak topraklarında operasyon yapmasını reddediyor. Irak hiçbir dış müdahaleyi kabul etmez ve kendi egemenliğini korumak için elinden gelen herşeyi yapacaktır."

Etekleri tutuştu

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtsever Birliği lideri Celal Talabani, Türkiye’nin Kuzey Irak’a olası operasyonu ile ilgili iddiaların artması üzerine dün aniden Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani ile bir araya geldi. Barzani sürpriz görüşmeden sonra Türkiye’nin operasyon yapmasının Irak’ın bağımsızlığı ve egemenliğine karşı bir saldırı olacağını savundu. Talabani de operasyona karşı olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title