Haberler

Kadıköy Sakinleri Çardak İstiyor

Güncelleme:

Ramazan İftarı'nı, sokaklarında imkan olmadığı için, bu yıl da aynı yerde; bakkal önündeki kaldırımda, kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Kadıköy Mahallesi sakinleri, üçüncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri ve Güvercin Sokakta açık alanda yaptıkları Ramazan İftarı'nı, sokaklarında imkan olmadığı için, bu yıl da aynı yerde; bakkal önündeki kaldırımda, kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi. Kadıköy mahallesindeki bağlılığı, samimiyeti ve komşuluğu bir kez daha göstererek Kocaeli halkına örnek teşkil eden vatandaşlar, kendi çabalarıyla hazırladıkları ramazan sofralarındaki amaçlarının bir araya gelmek, hasbihal edip komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmek olduğunu söylediler. Mahallenin bakkalı Muhammet YAZICI'nın ve Ak Parti İzmit Gençlik Kolları Başkan Vekili Mustafa KILIÇ'ın organize ettiği iftarın sonrasında çay içip sohbet eden Kadıköy Sakinleri bir şikâyetlerini de dile getirmeyi ihmal etmediler.

Mahalleli Sedaş'ın Trafo'sundan Şikâyetçi

Muhammet YAZICI hemen kendi bakkalının karşısında bulunan Trafodan dert yandı. Trafonun kaldırılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yazıcı şunları söyledi : " Yaklaşık 4-5 sene önce bu trafoyu getirip parkın giriş kısmına koydular. İtiraz ettik fakat dinlemediler. Şimdi ceremesini biz çekiyoruz. Akşamları çıkardığı ses diğer eksi yönlerini anlattığımda belki de önemsiz kalacak. Bu trafo parkın arka kısımlarını sote hale getirdi. Arlısı arsızı gelip arkasında içki içiyor, karı kız getirip gayri resmi işler yapıyorlar. Birkaç sefer trafonun arka kapağının içinde erkek-bayan yakaladık. Sonrasında içki şişeleri yakaladık. Zaten parkın arka tarafları trafo sayesinde ıssız mekân oldu. Her akşam polisi gereksiz yere meşgul ediyoruz. Muhtarımız İ.Hakkı Yıldırım sağ olsun konuyla ilgilendi fakat sonuç alınamadı. Hatta Sedaş Genel Müdürü buraya gelip incelemede bulundu.

Basında haberleri bile çıktı. Onlar kaldıracaklarını söyledi ama Belediye'nin izin vermesi ve yer göstermesi gerektiğini ilettiler. Belediye'ye sözlü olarak gerek Muhtarımız aracılığıyla gerekse telefonla birçok kez ilettik ama nafile. En son İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı konuyla kendisinin ilgileneceğini söyledi ama parkta mahalle konağı inşaatı ve çevre düzenlemesi bitmek üzere. Bu saatten sonra nasıl olacak bilmiyoruz. Biz buradan sesleniyoruz. BU TRAFO'NUN YERİNE DİĞER MAHALLELERDE YAPILAN ÇARDAK'tan İSTİYORUZ. Eğer burada çardak olsaydı iftarı kaldırımda yapmak zorunda olmazdık." Dedi ve Belediye Yetkililerine konuyu bir an önce ele almaları konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Kadıköy Sedaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title