Haberler

Öztürk'ten Başbakan'a: Kadıköy Fobisinden Kurtulmalı

Güncelleme:

Başbakan'ın "Kadıköy'deki bu sloganı unutmayın" sözlerine Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, "Başbakan Kadıköy fobisinden kurtulmalıdır" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada Kadıköy'deki bir duvar yazısını örnek göstererek "Bu sloganı asla unutmayın" diyerek Kadıköylüleri konu ettiği konuşmasına Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yanıt verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kadıköylüleri hedef göstermesini eleştiren Başkan Öztürk, "Başbakan Kadıköy fobisinden kurtulmalıdır" dedi.


"KADIKÖYLÜLERİ TÖHMET ALTINDA BIRAKAMAZSINIZ"

Öztürk, şunları söyledi: "Kimin tarafından yazıldığı bilinmeyen bir duvar yazısıyla kimsenin Kadıköylüleri töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Kadıköy yüzyıllardır her kültürün birlikte yaşadığı bir kent olmuştur. Kadıköylülerin tavrı her zaman demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten yana olmuştur ve olacaktır. Bu kültürü yok sayarak, kimse Kadıköylüleri hedef gösteremez. Gezi olaylarının başından beri Kadıköy'de de yapılan protesto gösterileri hep demokratik yapıda geçti. Kadıköy halkına gösterdikleri sağduyudan ve provokasyonlara itibar etmedikleri için öncelikle ben teşekkür ederim."

"KADIKÖY FOBİSİNDEN KURTULMALI"

Gezi olayları sırasında yapılan taşkınlıklara en başta Kadıköylülerin müdahale ettiğini kaydeden Öztürk, şöyle devam etti: "Kadıköylüler, küçük grupların peşine takılıp temel değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmez. Kadıköylüler adına Başbakan'a tavsiyemiz öncelikle herkesi düşman gibi görmemesi ve ötekileştirmemesidir. Başbakan artık bir şekilde Kadıköy fobisinden kurtulmalıdır."

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, Pazar günü yaptığı konuşmada, gezi eylemleri sırasında Kadıköy'de eylem yapanların duvara "Zulüm 1453'te başladı" şeklinde slogan yazdığını öne sürmüş ve "Bu sloganı asla unutmayın" diye seslenmişti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selami Öztürk Kadıköy Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

..ufakte@gmail.com:

analiz edilse muhtemelen bir akp'linin DNA'sı bulunur

6
21
yanıtYanıtla
OSMAN YILDIZo-1yildiz11@hotmail.com:

KADI KÖY BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK SENMİ YAZDIN YADA YAZDIRDIN YOKSA O VATAN HAİNLİĞİ YAZISINI?KARNIN AĞRIDIGINA GÖRE

20
2
yanıtYanıtla
vatandaşunal.bolek@ibb.gov.tr:

Ne demokraii,özgürlüğü,eşitliği ya??? Yazıklar olsun sen gibi başkana. Ulan gazi olayların da kadıköy de neredeyse yıkılmadık cam,çerçeve,trafik ışıkları,durak vs... kalmadı, gezi olayların da başörtülüsü kadıköye giremedi be. Bu mudur senin demokrasi,özgürlük anlayışın. Biz gibi düşünmeyen bizden değildir ha? Çok daha ağır konuşmasını da bilirim de değmezsin bşk efendi.Unutmadık sandık içine bırakılan rüşvet paralarını, sandıktan çıkan altınları(soyadı İLZE olan bld çalışanı ve diğer çalışanlar) ve yıllar geçmesine rağmen halen ne itiraf ettiniz ne inkar.

11
5
yanıtYanıtla
recep8086recep8086@hotmail.com:

NEDE GÜZEL SIYRILMAYI BECERİYORSUNUZ YEDİĞİNİZ HALTTAN.BENİM TANIDIĞIM BİRÇOK KİŞİNİN BİLİNÇALTI DÜŞÜNCESİ DE AYNI BU DUVAR YAZISINDAKİ GİBİ...DOLAYISIYLA DNA KONUSUNDA ÇOK DA TUTARLI DEĞİLSİN DOSTUM...

5
5
yanıtYanıtla
...ufakte@gmail.com:

benim kanımdan şüphem yok sen kendin itiraf ediyorsun çevrenin ve arkadaşlarının kanı bozuksa suçluyu uzakta arama

yanıt0
yanıt0
fatih akçayakcay34@yahoo.com:

o yazıyı yazana destek çıkıyor..lider böylemi olur.dünyanın hiçbiryerinde yoktur.istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsun buna sebep olan yatıp kalkıp dua etmen gerekirken..bunlar bu şehri Bizanslılara vermeye hazır..

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title