Haberler

Yeni AP Başkanı: Önümüzdeki 5 Yılda Yeni AB Üyesi Olmayacak

Güncelleme:

Yeni AP Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki 5 yılda yeni AB üyesi olmayacak." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu için düşünülen tartışmalı isim Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada çoğunluğun desteğini alarak önümüzdeki 5 yıl için AB'nin yeni başkanı oldu.

751 üyeli AP'de yapılan oylamada Juncker 452 oy aldı. Juncker'in seçilmesinden sonra sıra AB Komisyonu'ndaki diğer üst düzey görev dağılımlarına gelecek.

Juncker'in seçilmesine şiddetle karşı çıkan İngiltere'ye üst düzey görevlerin verilmesi bekleniyor. Lüksemburg eski Başbakanı Juncker, AB'de ekonomiyi canlandırmak, özellikle gençler için istihdam yaratmak için 300 milyar Euro'ya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

İngiltere tarafından 'federalist' olmakla suçlanan Juncker'in Londra ile nasıl bir diyalog sürdüreceği merak konusu.

"5 YIL YENİ ÜYE YOK"

AP Başkanı Jean Claude Juncker, kendisi için yapılacak oylama öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren genişleme süreci konusunda, "Önümüzdeki beş yılda yeni AB üyesi olmayacak" dedi.

AP seçimlerine yönelik kampanyası sırasında verdiği mesajı yineleyen Juncker, kendi döneminde genişlemeye kapıyı şimdiden kapatsa da "Müzakereler sürecek" ifadesini kullanarak, Balkan ülkeleri başta olmak üzere AB üyesi olmak isteyen ülkelerin açık bir Avrupa perspektifine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

"AB'NİN SINIRLARINI KORUMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Son dönemde AB'nin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlar arasında yer alan yasa dışı göç konusuna değinen Juncker, "AB'nin dış sınırlarını korumaya, kuzey ve güney arasında dayanışmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Juncker, AB'nin yasal göçü teşvik etmesi gereğine dikkati çekerek, ABD, Kanada ve Avustralya'nın bu alandaki uygulamalarını örnek gösterdi.

AB'deki işsizlerin sayısına atıf yaparak, "29'uncu AB ülkesinin oluşmaya başladığı" yorumunu yapan ve böyle bir ortamda krizin bittiğinden bahsedilemeyeceğini kaydeden Juncker, önümüzdeki 3 yıllık dönemde büyüme ve iş alanlarındaki yatırımlar için 300 milyar avroluk kaynağın mobilize edilmesini istediğini belirtti.

"AB GÜVEN KAYBINA UĞRADI"

Juncker, AB'nin iç politikada sıkça ve genelde olumsuz şekilde kullanılmasından ve eleştirilmesinden de yakındı ve AB liderlerine "Brüksel'de 'evet' diyorsanız başka yerde 'hayır' demeyin" çağrısında bulundu.

AB'nin güven kaybına uğradığına ve sokaktaki insanlarla arasında açık oluştuğuna dikkat çeken Juncker, 5 yıllık görev süresi boyunca AB kurumları nezdinde izleyeceği tavır hakkında ipucu verdi. Juncker, "AB Konseyi'nin sekreteri olamayacağım gibi AP'nin de yaveri olmayacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Lüksemburg Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

ipek:

fırsat bu fırsat ab den üyelik dilenmemizide geri çekelim natodanda çıkalım

27
1
yanıtYanıtla
osmanlı torunu:

Şahlanan bir türkiye var karşınızda ihtiyacımız yok avrupayaa

13
8
yanıtYanıtla
cemalmuhammetkeser.mk@gmail.com:

bonzai bonzai

yanıt0
yanıt0
TÜRK BİRLİĞİ:

avrupa birliği nedir hala mal mal şeylerle uğraşıyoruz türklerin nüfusu 300 milyondan fazla toprak kaynak desen gani neden hala avrupa peşindeyiz ?

16
4
yanıtYanıtla
anti hile:

Hele ortadoğunun BOP haritasını bir şekillendirsinler Işid mişid pkk Esad İsrail...bir sürü saçmalık aracılığında BOP için çlaışıyorlar .işleri bitince Türkiyenin batısı AB ye ilhak olacak Doğusu federasyonlar topluluğu olacak kukla Ortadoğu devletine ilhak olacak

12
6
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

Ülkemin AB ihtiyacı yok,bizim yer altı zenginliklerimiz,yer üstü zenginliklerimiz bize yeter fazla bile gelir,yeterki bizler kendi özkaynaklarımıza sahip çıkalım,bizim birbirimize güvenimiz olsun,işlerimizde samimi olalım,bir birimize saygı ve sevgiyle yaklaşalım,YARATANDAN DOLAYI YARATILANI SEVELİM,

13
5
yanıtYanıtla
kızıl elma:

isteyen kimki, aç köpekler:)))

8
9
yanıtYanıtla
aliali@hotmail.com:

zaten alıyorlarmıdıyda alacaklar neden almıyorlar kendimizi iyi anlatamadığımız kesin bu işler siyasilerin işi ya başarırırlar yada başarısız olurlar

yanıt0
yanıt0
osmanlı torunu:

ak parti hükümetine sesleniyorum siz gidip girin ab ye sokmayın oğlum türkiyeyi yeter lan ülkenin şerefini ayaklar altına aldığınız

8
9
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

Yıllar önce AB ne karşı olan tek siyasi lider Şehit Siyasi Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU idi ,hep söylerdi AB hiristiyan kulübü bu nedenle bu ülkeler TÜRKİYE yi aralarına almazlar,fakat ülkemizi idare eden batı yandaşları inançlarımızdan taviz vererek insanımızı yozlaştıyorlar, AKP 2006 YILINDA ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARDIĞI GİBİ.Bu nedenle bilinçsiz ,şuursuz müslümanlar türemekte,bunlar İSLAM dinini kendilerine göre yazan ,çizenlerdir,halbuki insanın fıtratında İNSAN KENDİNİ İSLAMA GÖRE YETİŞTİRMELİ,İHLASLA İSLAM DİNİNİ YAŞAMALI .Bu dünyaya niçin,neden geldlğini sorgulamalı,KULA KUL DEĞİL, ALLAH a KUL OLMALI.

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title