Haberler

İzmir Metro ve Tramvay Grevi Sonlandı

Güncelleme:

İzmir'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan grev sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, grevin sona erdiğini duyurdu.

KERİM UĞUR

İzmir'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine Metro A.Ş. çalışanları tarafından iki gün önce başlatılan grev taraflar arasında anlaşma sağlanması sonucu sona erdi. Grevin sona erdiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim" sözleriyle açıkladı.

2 GÜN SÜRDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro AŞ ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamamasının ardından pazartesi günü sabaha karşı işçiler tarafından başlatılan grev bugün akşam saatlerinde taraflar arasında yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.

"ÇOK ŞÜKÜR… ÇOK MUTLUYUM…"

Grevin sona erdiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı "Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim. Tüm İzmirlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" sözleriyle duyurdu.

"TÜM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN"

Öte yandan Demiryol-İş Sendikası da sosyal medya hesabından "İzmir Metro A. Ş.'de yürüttüğümüz 10. Dönem toplu iş sözleşmesi iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alınmıştır. Tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz" paylaşımını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tunç Soyer İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title