Haberler

İzmir'de Bitlisliler Halay Çekti

Güncelleme:

İzmir'deki Bitlis Tanıtım Günlerinde, çekilen halayın uzunluğu karşısında görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

İzmir'deki "Bitlis Tanıtım Günleri"nde, çekilen halayın uzunluğu karşısında görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

İzmir Kültürpark'ta düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nin kapanışında, 7'den 70'e tüm Bitlisliler halay çekti.

Hafta sonunu fırsat bilerek fuar alanını ziyaret eden İzmirliler, gördükleri tablo karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ayrıca İzmir Adliyesince oluşturulan ve aralarında hakim ile savcıların yer aldığı halkoyunları grubu, sahneledikleri gösteriyle Bitlislilerin coşkusuna ortak oldu. Bitlis yöresine ait oyunları sahneleyen İzmir ekibi, Bitlislilerin beğenisini kazandı.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlislilerin kültürüne bağlılığının İzmir'e örnek olduğunu söyledi.

İzmir'de 4 gün boyunca düzenlenen tanıtım günlerine, beklentilerinin çok üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Kiler, şunları kaydetti:

"Bitlis'in kültürü, sanatı, yöresel ürünleri ve şahsiyetlerinin tanıtıldığı fuarın son gününde, çektiğimiz halaylarla birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde pekiştirmiş olduk. Halay özlemi çeken ve sayısı binleri bulan Bitlisli hemşehrilerimiz bir rekora imza attı. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda bir halay zinciri oluştu. Bitlislilerin kültürüne bağlılığı İzmir'e örnek oldu. Tanıtım gününde emeği geçen Bitlis Valiliğine, belediyemize, kaymakamlarımıza, kurumlarımıza, esnafımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Kültürpark Bitlis Kiler İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title