Haberler

İzmir Çağan Kutay Bebek Sağlığına Kavuştu

Çağan Kutay bebek sağlığına kavuştuİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, doğuştan kalpteki iki damarı ters olan 'Büyük arter transpozisyonu' tanısı konulan ve 8 aylık ömrüne 2 anjiyo operasyonu ile bir açık kalp ameliyatı sığdıran Çağan Kutay bebek, damarlarının düzeltilmesi amacıyla yapılacak...

Çağan Kutay bebek sağlığına kavuştu

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, doğuştan kalpteki iki damarı ters olan 'Büyük arter transpozisyonu' tanısı konulan ve 8 aylık ömrüne 2 anjiyo operasyonu ile bir açık kalp ameliyatı sığdıran Çağan Kutay bebek, damarlarının düzeltilmesi amacıyla yapılacak ameliyat için gerekli paranın toplanmasının ardından sağlığına kavuştu.

Karabağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan işçi Osman Seçen (26) ile ev hanımı Melike Seçen (26) çiftinin Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 8 Kasım 2016'da ikinci çocukları olan Çağan Kutay Seçen dünyaya geldi. Doğumdan 13 saat sonra Çağan Kutay bebeğin doktoru ten renginden şüphelendi. Bebeğin morarmaya başladığı fark edilince yapılan kontrollerde, Çağan Kutay'ın doğuştan kalp hastası olduğu ortaya çıktı. 'Büyük arter transpozisyonu' tanısı konulan Çağan Kutay'ın kalbindeki iki ana damarın ters olduğu anlaşıldı. Yoğun bakıma alınan Çağan Kutay'a 3 günlükken anjiyo operasyonu, 9 günlükken ise açık kalp ameliyatı yapıldı ve ters olan damarlar düzeltildi. Üç ay sonra ise akciğere kirli kan taşıyan toplardamarda darlık olduğu ortaya çıktı. Çocuklarının ameliyat olması için hastane hastane gezen Osman ve Melike Seçen çifti, doktorların 'Ameliyat olur ancak masada kalır' sözleriyle yıkıldı.

Ameliyatı Türkiye'de sadece bir doktorun yapabileceğini söylediğini ve bunun için de 30 bin lira gerektiğini belirten anne Melike Seçen, hayırseverlerden yardım istedi. Çağan bebek ile haberlerin ardından 8 aylık ömrüne 2 anjiyo operasyonu ile bir açık kalp ameliyatı sığdıran Çağan Kutay bebek için gerekli para kısa sürede toplandı. Son kez kontrolleri yapılan Çağan Kutay bebek, İstanbul'da bir hastanede Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal tarafından kalbinden ameliyat edildi. Kalbine takılan yapay damarlarla başarılı bir ameliyat geçiren Çağan Kutay bebek, sağlığına kavuştu.

BÜTÜN ÇOCUKLAR YAŞASIN

Oğlunun ameliyat olması için yapılan haberden sonra birçok hayırseverin kendilerini aradığını belirten anne Melike Seçen, Çağan Kutay doğduktan sonra kalbindeki ana damarların ters olduğu ortaya çıktı. Biri vücuda temiz kanı, diğeri akciğere kirli kanı pompalıyor. Çağan'da bu ters olmuş. Vücuda kirli kan, akciğere temiz kan gidiyormuş. Hastanede yoğum bakıma alındı. Sabah başka bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan kontrollerde de kalbinde 1 milimlik delik olduğu tespit edildi. Bu delik sayesinde hayatta kaldığını öğrendik. Üç günlükken anjiyo oldu. Dokuz günlükken de damar tersliği düzeltildi. 23 gün hastanede yattı. Şu anda kalbinden çıkan akciğer damarında ciddi şekilde darlık var. Mayıs ayında ikinci kez anjiyo oldu. Doktorlar 'Çağan çok küçük, ameliyat olur fakat masada kalır' dediler. Fakat Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, ameliyat yapabileceğini söyledi. Daha önce bu tür ameliyatlar yaptığını söyledi. Ameliyat içinse 30 bin lira gerekliydi. Haber yapıldıktan sonra birçok kişi aradı. Ameliyat için gerekli para toplandı. Doktorumuz başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Çok mutluyum, oğlum sağlığına kavuştu. Kontrolleri devam ediyor. Şu an hiçbir sıkıntısı yok kalbinde. Oğlumun ve bizim yüzümüz gülüyor. Bütün çocuklar sağlıklı bir şekilde yaşasın. Bize yardım edenlere teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Salih Karabağlar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title