Haberler

İstanbul Merkezli Operasyon

İstanbul'da bazı sivil toplum örgütleri, operasyona tepki göstererek, Başbakan Erdoğan'a destek verdiklerini bildirdi.

İstanbul'da bazı sivil toplum örgütleri, İstanbul merkezli operasyona tepki göstererek, Başbakan Erdoğan'a destek verdiklerini bildirdi.

Çemberlitaş'taki Birlik Vakfı'nda biraraya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri adına konuşan Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci, Türkiye'nin, Gezi olayları sonrasında kollektif bir operasyonla daha karşı karşıya olduğunu savundu.

İnci, "17 Aralık, Türkiye'nin demokrasisine, milletin vicdan ve tercihine yapılmış, milletin seçtiği bir Başbakan'a, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişilmiş örgütlü bir operasyondur" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden İnci, şunları söyledi:

"Gözyaşlarıyla dinlediğimiz şehit haberleri artık bitmiş, canavara dönüşen enflasyon oranları tarihe gömülmüş, işsizlik her geçen gün erimiş, kişi başına düşen milli gelir ve halkımızın huzur ile refahı her geçen gün artmış. İşte birileri tüm bunlara yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kılıfı ile darbe vurmaya kalkışmaktadır. Bu operasyon, baştan sona Başbakan Erdoğan'ı ve hükümetini devirmeyi amaçlamaktadır.  Bunun farkında olan milletin temsilcileri olarak Başbakan Erdoğan'ın yanındayız ve asla yalnız bırakmayacağız."

-"Bu zorlu dönemlerde, bizleri farklı sınavlar beklemektedir"

Beyin Göçünü Engelleme Derneği Başkanı Harun Ustaosmanoğlu ise Müslümanların kardeş olduğunu ve kardeşlik hukukunun kıyamete kadar devam etmesini istediklerini bildirdi. Bugün burada taraflarını belli etmek için bulunduklarını kaydeden Ustaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Tarafımız, alemin düzenini sağlamak üzere yola çıkan ve sevdalanan kim varsa onların yanı, bu düzeni sağlamamıza engel olmak isteyen kim varsa karşısıdır. Atalarımızın tecrübesi göstermiştir ki Müslümanlar önce bilinçlenip, daha sonra bilinçlerinin ortaya bıraktığı enerji ile birlikte çalıştıklarında engelleri birer birer aşmışlardır. İçinde bulunduğumuz bu zorlu dönemlerde, bizleri farklı sınavlar beklemektedir. İçinde bulunduğumuz dönem, ağzında İslam ve Allah lafı bulunan tarafları karşı karşıya getirmiştir. Bizler öncelikle sağlam bir İslam bilinci ile doğru yolu bulmalıyız."

2023 Türkiye Platformu Başkanı Muharrem Baltacı da dün Osmanlı'yı bölen, parçalayan ve yutan güçlerin son zamanların en büyük planını Türkiye üzerinde devreye soktuğunu öne sürerek, "Önceden planlandığı ortada olan bu kirli oyunun baş aktörleri hiç uzakta değil, yanı başımızda" dedi.

Mazlumun yanındaki duruşuyla İslam dünyasının lideri durumuna gelen Erdoğan'ın birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Baltacı, "Ortadoğu coğrafyası ancak Recep Tayyip Erdoğansız bir Türkiye ile ancak ABD ve İsrail çıkarlarına hizmet edebilir. Dindar, aksiyoner bir dava adamı bu güçler için bir tehdit, İslam dünyası için bir nimettir" diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda, temsili olarak bir seçim sandığı salona getirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

title