Haberler

İstanbul'dan Soma'ya Sanatla Destek

Güncelleme:

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileri, Soma'daki maden acısının yaralarının sarılmasına destek olmak için sahnedeydi.


İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğrencileri, Soma'daki maden faciasında babasını kaybeden öğrenciler için sahneye çıktı.

Öğrenciler, İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi Oditoryumunda Turgut Özakman'ın klasikleşen eseri "Ah Şu Gençler"i sahneledi. Oyunu veliler, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Okul Aile Birliği öncülüğünde düzenlenen kampanya ile oyun biletlerinin satışından 3 bin TL gelir elde edildi. Toplanan gelir, Soma'daki facianın mağduru olan ailelere gönderilecek.
İTÜ GVO Beylerbeyi Okulları Müdürü Aybars Şehirtay, Soma'da yaşanan acının tüm ülkeyi derinden etkilediğini belirterek, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaraların sarılmasına katkı sağlamak istedi. Sahnelediğimiz oyun kilometrelerce öteye uzanan bir kardeşlik eliydi. Hepimiz, yakınlarını kaybeden 301 ailenin acısını yürekten paylaşıyoruz. Ülkemizin bir kez daha başı sağolsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgut Özakman İstanbul Soma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title