Haberler

TÜGVA Yaz Okulu Lansman Programı İstanbul'da Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Yaz Okulu Lansman programı İstanbul'da yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Yaz Okulu Lansman programı İstanbul'da yapıldı.

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu'nda düzenlenen program, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu sene de TÜGVA Yaz Okulları'nda çocukların oyunlar oynayıp, vakit geçireceğini belirtti.

Erdoğan, çocukların okul dışı zamanlarında eğlenceli işler yaparken, bir yandan da güçlü, inançlı, vatanperver bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilik yıllarında sporla uğraştığını hatırlatan Bilal Erdoğan, "Futbol, voleybol oynamış, atletizm yapmış. Bunları yaparken aynı zamanda okulunun şiir yarışmalarına katılmış, münazara takımında rol almış. Yani okulun dışındaki etkinlikleriyle Cumhurbaşkanı'mız yetişmiş. Demek ki okul demek sadece ders demek değil. Okul demek aynı zamanda ders dışında yaptığınız projeler, sporlar, takım çalışmaları, gönüllülük çalışmaları. Bunlar çok önemli." dedi.

Gençlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı yolda Türkiye'yi 21. yüzyılın lider ülkesi yapmak için çalışacağının altını çizen Erdoğan, "Çalışmak dersten, test skorlarından ibaret değil. Okul dışında da kendinize, ailenize, toplumunuza, mahallenize faydalı işler yapacaksınız. Tabii ki arkadaşlarınızla beraber sporla, kültür-sanatla, oyunla, eğlenceyle, hoşça vakit geçirerek bütün bunları yapacaksınız." diye konuştu.

Erdoğan, bu tür organizasyonlarda gençlerin yeni arkadaşlar edinip kendilerini yetiştirebileceğini ve daha verimli birey olmanın adımlarını atacaklarını ifade etti.

TÜVGA'nın bu yılki yaz okuluna 200 bin öğrencinin katılması hedefi koyduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"200 bin gencin bu yaz okullarında hoşça vakit geçirmesinden bahsediyoruz. Ailelerimizin çok memnun kaldığını biliyoruz. Ailelerimizin desteği çok önemli. Allah'ın izniyle bu başarılı yaz okulları, lise talebelerine yönelik yaz kampları da yapılacak. Gençlerimizi boş bırakmayacağız. Gençlerimiz kendi hayatlarıyla ilgili kararları verirken, sorularının cevaplanacağı ortamlar olacak. Sorularına cevap verecek uzmanları yanında bulacaklar. Tecrübelerini, bilgilerini paylaşacak büyüklerinin gölgesinde kendisini mahallesini, topluluğunu, ülkesini, milletini çok daha yükseklere taşıyacak."

Türkiye'nin çevresinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden savaşlara ve toplumsal sorunlara dikkati çeken Erdoğan, gençlerin bunları çözmek için kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi oluşumların bu sorunların altından kalkamadığını vurgulayan Erdoğan, "Barış için çalışacağız, zulümler bitsin, insanlar huzur içinde yaşasın diye çalışacağız. Gençlikte alınan bu şuurla Allah'ın izniyle aydınlık yarınları var etmeye muvaffak olacağız." ifadelerini kullandı.

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci de gençlerin gelecekte önemli rol alabilmeleri için kendilerini yetiştirmesinin önemine değindi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise TÜGVA'nın hizmetlerine destek mesajı verdi.

Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da programa katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Gençlik Türkiye Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title