Haberler

İstanbul'da 758 Yeni İett Otobüsü Hizmete Alındı

Başbakan Erdoğan: (5) “76 milyon el ele, gönül gönüle, kader, ideal ve hedef birliği yaptığı şekilde 2023’e gireceğiz. Onun için biz ne diyoruz; ‘tek millet’, ne diyoruz ‘tek bayrak’, ne d...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 76 milyonun el ele, gönül gönüle, kader, ideal ve hedef birliği yaptığı şekilde 2023'e gireceğini belirterek, "Onun için biz ne diyoruz; 'tek millet'. Ne diyoruz, 'tek bayrak', ne diyoruz 'tek vatan', ne diyoruz 'tek devlet'… Bunu başaracağız. Ama 'tek dil', hayır, resmi dilde tek dil. Ama bunun dışında herkesin diline saygı duyacağız. Herkesin dinine saygı duyacağız. Ne din ne dil dayatması yapabiliriz ama bizi bütünleştiren unsurlar var ki, resmi dil, tek dil" diye konuştu.

Kayışdağı'ndaki İETT Anadolu Garajı'nda düzenlenen 758 otobüsün hizmete alım töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatarak, "Kim cumhuriyetçi, kim cumhuru seviyor? Kim milliyetçi? Bizim farkımız bu. Biz slogan atmıyoruz, biz iş üretiyoruz" dedi.

Eğitim alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kara tahta ile yetiştik. Anneler, okumaya kitap bulabiliyor muyduk? Çocuklarımıza kitap almak için kırtasiyeci dükkanına gidiyorduk, kitapların bir kısmı var, bir kısmı yok. Biz kendimiz kitap bulamadık, biz teksir notlarıyla okuduk. Ağabeylerimiz, teksir notlarını satın almak isterdik, vermezlerdi. 'Hatıra' derlerdi. Şimdi sıranın üzerine birinci hamur kağıttan, kuşe kağıttan kitapları koyarak, ücretsiz olarak çocuklarımıza okutuyoruz. Kara tahtayı kaldırmaya başladık, sınıflara akıllı tahta koymaya başladık. İnşallah 3-5 yıl içinde yavrularımız elinde tablet bilgisayarlarla okullarına gidip gelecek. İşte bu modern Türkiye'nin gerçek yüzü olacak, bizim derdimiz bu. Biz, ak günlere böyle koşuyoruz. Türkiye'yi her alanda hak ettiği hedeflerle kucaklaştırıyoruz."

Anadilde eğitim

Başbakan Erdoğan, 2023'ün, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, 2023'e çok farklı bir Türkiye olarak gireceklerini söyledi.

Türkiye'nin, 2023'e dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olarak girmeyi hedeflediğini, 2023'e çok daha güçlü şekilde, inanarak ve örnek bir Türkiye olarak gireceğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her ne yapıyorsak işte bu hedef doğrultusunda yapıyoruz. Millet, cumhuriyet, kardeşlik için yapıyoruz. 76 milyon el ele, gönül gönüle, kader, ideal ve hedef birliği yaptığı şekilde 2023'e gireceğiz. Onun için biz ne diyoruz; 'tek millet'. Ne diyoruz, 'tek bayrak', ne diyoruz 'tek vatan', ne diyoruz 'tek devlet'… Bunu başaracağız. Ama tek dil, hayır, resmi dilde tek dil. Ama bunun dışında herkesin diline saygı duyacağız. Herkesin dinine saygı duyacağız. Ne din ne dil dayatması yapabiliriz ama bizi bütünleştiren unsurlar var ki, resmi dil, tek dil. Bu farklı bir şey. Anadilde eğitim… Kur kendi özel okulunu, orada anadilde eğitimini ver ama devletin okullarında böyle bir şeyi yapamayız. Bu tür özel okulları kuranlar var, oralarda kendi dillerinde yapıyorlar ama oralarda da bazı dersler Türkçe okutulmak kaydıyla... Açıkladığımız demokrasi paketinde bunları da açıkça ortaya koyduk."

"Ben öptüm, öptükçe ezilmedim"

Başbakan Erdoğan, yaklaşan Kurban Bayramı'nı da kutlayarak, şöyle konuştu:

"Bu bayram, birliğimizin, beraberliğimizin işareti. Bu bayram, bir evladın niçin kurban edilmeye aday gösterildiğinin nişanesi. Onun için buradan bütün milletime sesleniyorum. Anneniz hayattaysa annenizin kadrü kıymetini bilin, babanız hayattaysa kadrü kıymetini bilin. Hiç utanmayın, gerektiğinde ayaklarının altını öpün, cennet onların ayaklarının altında, çekinmeden öpün. Ben öptüm öptükçe ezilmedim, zillete düşmedim, tam aksine, Rabbim bizlere farklı makamlar verdi. Cennet, annelerin ayakları altındadır. Unutmayın, bak babaların değil, annelerin. Annenin durumu farklı. Onun için bu bayramın özelliği çok çok farklı. Muhakkak anne-baba ziyaretleri yapalım, büyüklerimizin ziyaretlerini yapalım, şehitlerimizin ziyaretlerini yapalım. Bunlar bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, sakın ihmal etmeyelim. Kurban Bayramı'nın tüm İslam dünyası, milletimiz ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

Erdoğan, konuşmasını, katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey Ataşehir'i hatırlatıyor, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey İstanbul'u hatırlatıyor" diyerek tamamladı.

"Rabia Meydanı'nı unutmayın"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT adına Başbakan Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'nde hizmet veren nostaljik tramvayın maketini hediye etti.

Erdoğan, bu sırada meydanı dolduran vatandaşlara, Rabia işareti yaparak şöyle seslendi:

"Bu arada bir şey söylemem lazım. Rabia Meydanı'nı unutmayın. 17 yaşında şehit edilen Esma kızımızı unutmayın. Onu rahmetle analım. Tüm ailesine, cezaevinde olan babasına ve tüm büyüklerine sabırlar diliyorum. Ama onlara zulmedenlere de şunu hatırlatıyoruz; zulüm ile abad olunmaz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste… Çıkacak, aheste aheste biz buna inanıyoruz. Bir İETT mensubu olarak, büyükşehir belediye başkanlığı yapan birisi olarak, bu nostaljik eseri bize anı olarak takdim eden Kadir Topbaş'a derinden teşekkür ediyorum. Bu, benim için önemli bir anı olacak."

Başbakan Erdoğan, daha sonra protokol katılımcılarıyla kurdele keserek, otobüsleri hizmete aldı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye İett Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title