Haberler

İsrail, AP'nin canlı yayın ekipmanlarını iade etti

Güncelleme:

İsrail'in Associated Press'in (AP) canlı yayın ekipmanlarını iade etmesi, basın özgürlüğünü savunan sivil toplum kuruluşlarının tepkisi sayesinde gerçekleşti.

NEW New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail'in Associated Press'in (AP) canlı yayın ekipmanlarını iade etmesinin, basın özgürlüğünü savunan sivil toplum kuruluşlarının yoğun tepkisi sayesinde mümkün olduğunu belirtti.

CPJ tarafından AA muhabirine yapılan yazılı açıklamada, İsrailli yetkililerin, AP'nin canlı yayın ekipmanlarını geri alması ve bölgeden yayınlarına devam etmesinde, "basın özgürlüğü savunucularının yoğun tepkisinin ve Beyaz Saray'ın talebinin" önemine değinildi.

Açıklamada, CPJ'nin program direktörü Carlos Martinez de la Serna'nın, "İsrail medya susturma kampanyasına El Cezire'yi yasaklayarak başladı ve şimdi bunu AP'yi engellemek için bahane olarak kullanıyor. İsrail bu sansür kampanyasına son vermeli, AP'nin ekipmanlarını iade etmeli ve El Cezire dahil tüm uluslararası medya kuruluşlarının ülkede serbestçe faaliyet göstermesine izin vermeli." ifadelerinin, İsrail'in yasağı kaldırmasındaki etkisi vurgulandı.

AP'nin yayın yasağının kaldırılması yönünde yapılan baskıya ilişkin detaylara yer verilen açıklamada, İsrail İletişim Bakanlığının soruşturma ve halkla ilişkilerden sorumlu kıdemli koordinatörü Netanel Weiss'e yorum yapması için e-posta gönderildiği ancak "herhangi bir yanıt alınamadığı" aktarıldı.

CPJ, Gazze'ye medya erişimini destekleyen bildiriyi de imzaladı

CPJ, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, Gazze'ye medya erişimi konusunda kolaylık sağlaması yönünde İsrail'e emir vermesi için Uluslararası Adalet Divanına (UAD) yaptığı başvuruyu destekleyen bir bildiriye de imza attı.

Komitenin Savunuculuk ve İletişim Direktörü Gypsy Guillen Kaiser, 9 insan hakları derneği ve basın özgürlüğü örgütü tarafından imzalanan ortak bildiriye destek bağlamındaki bildiriye ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in yabancı gazetecileri Gazze'den neredeyse tamamen yasaklaması ve El Cezire ve Associated Press gibi yayın organları üzerindeki artan kısıtlamaları, Filistinli basın teşkilatının zor durumuyla birleştiğinde, Güney Afrika'nın UAD'nin medyaya engelsiz erişim talebinin acil ve hayati olduğu anlamına geliyor. Gazze'deki gelişmelere yönelik herhangi bir sansür, propagandaya, yanlış bilgilendirmeye ve dezenformasyona açık bir bilgi boşluğu yaratıyor; bu da kamunun hesap verebilirliği ve insanların yaşamları üzerinde sonuçlar doğuruyor."

UAD'ye, Gazze'de yaşananlarla ilgili "delillerin korunması" çağrısının yapıldığı bildiride ise bugüne kadar bölgedeki çatışmalarda en az 105 medya çalışanının öldüğü, bunlardan bazılarının İsrail ordusu tarafından hedef alındığına dair kanıtların arttığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Associated Press İsrail İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Medya Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title