Haberler

İşçi Ailelerinden Vicdan ve Adalet Nöbeti

Beyoğlu'nda, "Adalet Arayan İşçi Aileleri", 38'inci 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' için toplandı.

Beyoğlu'nda, "Adalet Arayan İşçi Aileleri", 38'inci 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' için toplandı. Aileler, yaklaşık bir saat boyunca nöbet tuttular.

Adalet Arayan İşçi Aileleri mensubu bir grup, çeşitli iş kollarında meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybedenler için her ayın ilk pazar gününde gerçekleştirdikleri 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 38'incisi için saat 13.00'da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Kazalarda hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları yere konulurken, lise duvarına da pankart asıldı.

Ellerinde döviz taşıyan grup üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İdris Çabu, bu sabah, Davutpaşa'da maytap atölyesinde 7 yıl önce meydana gelen patlamada ölenleri anmak için facianın yaşandığı yerde anma gerçekleştirdiklerini belirtti. Mahkemenin, patlamada sorumluluğu bulunan kişilere verdiği cezaların az olduğunun altını çizen Çabu, konunun takipçileri olacaklarını söyledi. İdris Çabu, "Biz aileler geride kalanlar için adalet arayışımıza, davaları takip ederek, nöbetimizi tutarak, başka kazalar olmasın diye mücadeleye ve umut etmeye devam ediyoruz. İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenlerin adalet arayan yakınları olarak adalet umuduyla mücadeleye devam ettikçe görüyoruz ve yaşıyoruz ki; bir zihniyet yuvası var karşımızda. Öyle bir dünya ki hayattayken yaşamaya değer verilmeyen işçi, sorumluların yargılama safhasında da aynı adaletsizlikle karşı karşıya. Bu vicdansız ve adaletsizlik çemberini kırmalıyız. Kırmalıyız ki hayatını idame ettirmek için çalışan emekçi, çalışırken ölmesin. Kırmalıyız ki onlarca mahkemenin üyeleri gerçekten adalet sağlama huzursuzluğunu iliklerine kadar hissedebilsin" dedi.

Çabuk, Şubat ayı genelinde 7.yıl dönümü dolaysıyla Davutpaşa aileleriyle bir araya gelerek Davutpaşa patlaması ve yangınını konuşacaklarını söyledi.Bir saat süren nöbet sırasında, yakınlarını kaybeden bazı grup üyeleri, kısa birer konuşma yaptı. Nöbetin ardından grup dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Davutpaşa Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title