Haberler

İran'ın Hürmüzgan eyaletinde güvenlik güçleri kaçakçılık yaptığı iddia edilen gruba ateş açtı: 1 ölü

Güncelleme:

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı öne sürülen gruptan bir kişi güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı öne sürülen gruptan bir kişi güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Beluç Aktivistleri Örgütünden yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Güçleri, Sirik ilçesine bağlı Bender Kuhestak bölgesinde akaryakıt kaçakçısı olduğu iddia edilen bir gruba ateş açtı.

Olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Bender Kuhestak'ta yaşayan bazı kişilerin olayın ardından güvenlik güçlerinin müdahalesini protesto etmek amacıyla bölgede bulunan iskelede toplanarak gösteri düzenlediği belirtilirken, burada da göstericilere ateş açılması sonucu 1 kişinin daha yaralandığı kaydedildi.

Bölgede gösterilerin devam ettiği ve olay yerine çevre ilçelerden takviye birliklerin sevk edildiği öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin müdahale yöntemi daha önce de tepki toplamıştı

Hürmüzgan'ın komşusu Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Seravan ilçesinde de 22 Şubat'ta akaryakıt kaçakçılığı yaptığı edilen kişilere Devrim Muhafızları müdahale etmiş, sonrasında bölgede gerginlik yaşanmıştı.

Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Muhammed Hadi Maraşi, güvenlik güçlerinin müdahalesinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, yerel kaynaklar en az 10 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Olaya tepki gösteren grupların düzenlediği gösteriler sırasında kamu binalarına saldırılmış ve polisle protestocular arasında çatışmalar çıkmıştı. Yerel kaynaklar, olaylar sırasında 1 Mart'ta biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İran'ın önde gelen Sünni din adamlarından, Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, güvenlik güçlerinin ölümlere yol açan müdahalesini kınamış ve yetkililere "sorumluların cezalandırılması" çağrısı yapmıştı. İsmailzehi, gösteri düzenleyen grupları da şiddete başvurmamaları konusunda uyarmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sistan İran Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title