Haberler

İngiliz Gazeteciler, Alanya'ya Hayran Kaldı

Alanya'yı ziyaret eden İngiliz gazeteciler, bölgenin tarihi mekanları ve halkının misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyledi.

Türk-ingiliz Gazeteciler Birliği ve Alanya Belediyesi'nin davetlisi olarak Alanya'yı ziyaret eden İngiliz gazeteciler, bölgenin tarihi mekanları ve halkının misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyledi. İngiltere'nin Huffington Post, The Herald, The Wharf, Daily Mirror ve Lovely Cream, İrlanda'nın Belfast Telegrafh ve Independent yayın organlarının seyahat yazarlarıdan oluşan basın mensupları, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği (TİGB) ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun daveti üzerine Alanya'yı ziyaret etti.

SİPAHŞOĞLU: ALANYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ZİYARET

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret eden gazeteciler, Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası ve Kızılkuleyi gezen gazeteciler, Alanya'ya hayran kaldı.

İngiliz Gazeteciler, Gazipaşa Havalimanı, Alanya'ya gelen İngiliz turist sayısı, Alanya'da yapılması planlanan projelerle ilgili merak ettikleri konuları sordu.

Belediye Başkanı Sipahioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İrlanda ve İngiltere'den gelen basın mensuplarının Alanya için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Alanya'da İngiliz turist sayısının artışını sağlamak için misafirlere Alanya'da yapılabilecek alternatifleri göstereceklerini belirten Başkan Sipahioğlu, gazetecilerle birlikte hatır afotoğrafı çektirdi. Başkan Sipahioğlu, "Gazeteci misafirlerimiz bizim için Alanya'nın isimlerini ülkelerinde duyurmaları açısından çok önemli. Kendilerine turistlere verilen değerleri anlatacağız ve göstereceğiz. " dedi.

TÜRK VE İNGİLİZ GAZETECİLER

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği (TİGB) Başkanı Alpaslan Düven de, İngiliz gazetecilerin Türkiye ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu, bu ziyaretlerin Türk-İngiliz dostluğunu pekiştirdiğini söyledi.

Türk ve İngiliz toplumları arasında dostluk köprüsü kurmayı amaç edinen TİGB'nin, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği geziler sırasında Türk ve İngiliz gazetecileri biraraya getirerek fikir alış verişinde bulunmalarını sağladıklarını da belirten Düven, Türk ve İngiliz gazeteciler arasında mesleki dayanışma ve dostluk ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

'SANAT VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ'

Alanya gezisi sırasında Alanya Kültür ve Sanat Merkezi binasınıda gezen gazeteciler, burada Kültür ve Sanat Müdürü Nimet Hacıkura'dan dan bilgi aldı. Hacıkura, Alanya Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girme süreci, restorasyon projeleri ve planlanan diğer projelerle ilgili bildi verdi.

Hacıkura, binayı gezen İngiliz gazetecilere, ilçenin daha modern ve daha temiz bir görüntüye sahip olması için, son 8 yılda restorasyon çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Hacıkura, bir İngiliz gazetecinin 'Bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz, İngiliz hükümetinin sanat ve kültür çalışmalarına ayırdığı bütçede de kesintiler yapılmasına yol açtı. Sizde sanat ve kültür için ayrılan bütçede kesintiler yaptınız mı' şeklindeki sorusuna, 'Alanya Belediyesi olarak, kültür miraslarımızın korunmasına büyük önem veriyoruz ve bu alanda herhangi bir kesinti söz konusu değil" dedi.

Alanya'nın tanıtımı için her yıl yeni projeler gerçekleştirildiğini belirten Hacıkura, 28-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 7. Jaz Festivali ve MariTime Müzesi'nden söz etti.

ALANYA MARİNA'YI GEZDİLER

Şubat ayında hizmete açılan 'Alanya Marinası'nı gezen İngiliz gazeteciler, Marina Genel Müdür Yardımcısı Savaş Ayas'tan marina hakkında bilgi aldı.

Alanya Marina'nın yeni yerler keşfetmek isteyen deniz tutkunları için vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu söyleyen Ayas, ?Bir zincir oluşturmak istiyoruz. En büyük avantajımız fiyatlarımız. Türkiye'de marinalar arasında verdiğimiz kaliteli servisle övünüyoruz ve katıldığımız yurtdışı fuarlarında büyük ilgi görüyoruz" dedi.

MUSTAFA ERDOĞAN'DAN LONDRA'DA ŞOV SÖZÜ

Alanya turunun ikinci gününde Antalya'da devam eden 'Anadolu Ateşi'nin muhteşem şovunu izleyen gazeteciler, gösteri sonunda Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile biraraya gelerek sohbet etti.

Mustafa Erdoğan, 2012 yılında Londra'da Royal Albert Hall'da gösterilerini sergilemek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Erdoğan, daha sonra gazetecileri sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Alanya Damlataş Mağarası ve Kleopatra Plajı'nın ardından Alanya çarşısını gezen İngiliz gazeteciler, burada ilçenin sembollü haline gelen ve kültüründe de önemli bir yer tutan su kabağından abajur yaptılar. Çarşının sevilen esnaflarından su kabağı ustası Ethem Atalay, İngiliz gazetecilere su kabağının tarihi ve bugününü anlattı.

TÜRK-İNGİLİZ DOSTLUĞU GÖZ DOLDURDU

Yoğun geçen bir haftalık ziyaretin son gününde yorgun düşen İngiliz gazeteciler, Alanya'nın 7 yıldızlı rezidanslarından Gold City'nin dünya standartlarındaki SPA merkezinde yorgunluk attılar.

Gold City Murathan SPA Wellness (Aqua Verda SPA) Merkezi Müdürü Derviş Doğan, İngiliz gazetecilere muhteşem bir SPA keyfi yaşattı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı ve Gold City Genel Koordinatörü Gülçin Güner, İngiliz gazeteciler onuruna akşam yemeği verdi.

Geçtiğimiz akşam Gold City rezidansının 16'ıncı katındaki muhteşem manzarasıyla göz kamaştıran restoranda verilen yakşam yemeğinde, Türk-İngiliz dostluğu pekiştirildi.

İNGİLİZ GAZETECİLER, TÜRK BASIN MENBUPLARINI ZİYARET ETTİ

Londra dönüşü İstanbul Havaalanındaki basın bürosunu da ziyaret eden İngiliz gazeteciler, burada basın mensupları ile sohbet etti, bilgi alış verisinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title