Haberler

İmar Planı Toplantıları Devam Ediyor

Güncelleme:

Revizyon ve İlave İmar Planı, Hafsa Sultan ve Fatih Mahallesi sakinlerine anlatıldı.

MANİSA Belediyesi tarafından hazırlanan Revizyon ve İlave İmar Planı Değişikliği Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantı ile Hafsa Sultan ve Fatih Mahalle Sakinleri ile birlikte Cumhuriyet ve Yeni Mahalle Muhtarlarına anlatıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı toplantıda planla ilgili bilgiler alan mahalle sakinleri, görüşlerini de anlatma fırsatı buldu.

Manisa'da ihtiyaçlara cevap vermediği için Manisa Belediyesi tarafından yeniden yapılan Revizyon ve İlave İmar Planı, Hafsa Sultan ve Fatih Mahallesi sakinlerine anlatıldı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Mazlum Yüzgider, Sezai Gürcan, Süha Akyüz, Mehmet Palabıyık, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Eren, Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Bektaş Kılınç, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, Yeni Mahalle Muhtarı Nurettin Akın ile birlikte Hafsa Sultan ve Fatih Mahallesi sakinleri katıldı. Toplantının başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Revizyon ve İlave İmar Planı Değişikliği çalışmalarının yaklaşık 18 aydır devam ettiğini belirterek, "Bildiğiniz üzere bu konu iki üç aydır meclis gündemimize geliyor. Hazırlanan plan yapılan itirazlar üzerine imar komisyonuna sevk edildi. Bu bir süreçtir. Bugün hazırlanan planı sizlere anlatmak için bir araya geldik" dedi.

Kimse Mağdur Olmayacak

Hazırlanan planla birlikte kimsenin mağdur olmayacağını bir kez daha sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bilindiği üzere geçtiğimiz bizden önceki dönemde hazırlanan planda en fazla 7 kata çıkma imkânı veriliyordu. Buda vatandaşın mevcut yerinde ki eviyle oranlama noktasında sıkıntı getiriyordu. Ancak şu anda hazırlanan planlarda 11 ve 12 kata kadar yapılaşma izni geliyor. Sonuç itibariyle halkımızın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini ifade ediyorum. Sizlerin haklarınızı koruyoruz. Biz kimsenin rızası olmadan yerini alma düşüncesi içinde değiliz. Bunun aksine sizin haklarınızı garanti altına alacak bir plan hazırladık. Biz size bir hak tanıyoruz. Siz bu hakları ister şimdi kullanın, isterseniz çocuklarınız kullansın.

Eğer verilen bu hakları değerlendirmediğiniz takdirde birkaç yıl sonda devlet kanalıyla yapılacak kentsel dönüşümde mağdur olacaksınız. Şu an ülkemizde devletin başlattığı kentsel dönüşüm uygulaması yakın zamanda Manisa'ya da gelecek. Bunları da göz önünde bulundurmanızı istiyoruz. Hazırlanan plan dâhilinde fikirlerinize her zaman açığız. Bu toplantıları düzenleyerek sizlerin görüşlerini de dinliyoruz. Bize ileteceğiniz görüşleri de değerlendireceğiz" dedi.

Plan Mahalle Sakinlerine Anlatıldı

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından Şehir Plancısı İsmail Günal, katılımcılara 5000'lik plan haritası üzerinden Revizyon ve İlave İmar Planı hakkında bilgiler verdi. Planın neye göre yapıldığını, hangi kıstasların dikkate alındığı gibi birçok teknik detayı da katılımcılara aktardı. Toplantıya katılanlar, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehir Plancısı Günal'a sorular yönelterek, kafalarında ki soru işaretlerini de ortadan kaldırma fırsatı buldu.

Muhtarlar Plana Olumlu Yaklaşıyor

Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Bektaş Kılınç ile birlikte Yeni Mahalle Muhtarı Nurettin Akın hazırlanan İmar Planı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yıllardır bu konuda beklenti içinde olduklarını ve sorun yaşadıklarını belirten Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Bektaş Kılınç, "Hazırlanan plana baktığımızda Manisa'ya uygun koşullan getirdiğini görüyoruz. Bizlerin de şu anda var olan konutlarımızın değerini aldığımız takdirde sorunun çözüleceği görülüyor. Biz mahalle sakinlerimizde bu konuları yeniden değerlendireceğiz. Beklentimiz konunun kimsenin zarar görmeden çözülmesidir. Bizlerde geniş yolların olduğu, yeşil ve sosyal alanların bulunduğu bir alanda yaşamak istiyoruz" dedi.

Planın Biran Önce Hayata Geçmesini İstiyoruz

Yeni Mahalle Muhtarı Nurettin Akın ise planın biran önce hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Hazırlanan planın Manisa için gerekli olduğunu düşündüklerini belirten Akın, "Yeni Mahalle'ye baktığımızda yüzde 80 bir kısmın zaten yapılaştığını görüyoruz. Geriye kalan kısım ise eski yapılar olarak görülüyor. Bunların da sorunlarının biran önce ortadan kalkması için planın hayata geçmesini istiyoruz. Başkanımız kimsenin mağdur olmayacağını bizlere iletti. Yeni Mahalle olarak hazırlanan plandan memnun olduğumuz ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Eren Cengiz Ergün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title