Haberler

IĞDIR KARIN BÖLGESİ 25 SANTİM KESİLEN KEDİYE AMELİYAT

Güncelleme:

KİMLİĞİ belirsiz kişi yada kişiler tarafından kesici aletle yaralanan sokak kedisi Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edildi.

KİMLİĞİ belirsiz kişi yada kişiler tarafından kesici aletle yaralanan sokak kedisi Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edildi. 25 santim uzunluğundaki karın boşluğundaki kesik ve kasları dikilen kedi hastanede tedavi altına alındı.

Iğdır'da vatandaşlar, kanlar içinde yatan bir sokak kedisi buldu. Kediyi karton bir kutuya koyan vatandaşlar hemen hayvan hastanesine ulaştırdı. Hastenede görevli veteriner hekimler tarafından ilk muayenesi yapılan kedinin karnında 25 santim uzunluğunda bir kesik olduğunu belirledi. Anestezi yapılan kedi hemen ameliyata alındı. Hastane başhekimi Gökhan Koçak tarafından ameliyat edilen kedinin karın boşluğundaki kaslar dikildi. Ameliyat sonrası kedi hastanede tedavi altına alındı.

Hayvan hastanesi başhekimi Gökhan Koçak, yaralı kediyi hayata döndürmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Karın boşluğundaki 25 santimlik kesiyi ve içerdeki zarar gören kasları diktiklerini ifade eden Koçak, Bundan sonraki tedavi sürecinde de normal yaşam döngüsüne ulaşması için antibiyotik tedavisi uygulanacak. Vatandaşlarımızdan sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı ve dikkatli davranmalarını talep ediyoruz. Bölgemizde bu gibi vakalara sıkça rastlanılmakta. Elimizde bulunan imkanlar dahilinde hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Iğdır Üniversitesi Iğdır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title