Haberler

ANKARA-Huzurevlerinde yaşlıları yakınlarıyla buluşturan teknoloji odaları

Güncelleme:

Huzurevlerinde yaşlıları yakınlarıyla buluşturan teknoloji odalarıAİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde oluşturulan teknoloji odaları aracılığıyla yaşlıların sevdikleriyle bir araya gelmesini sağlayan 'Dijital Bahar' projesinin tanıtımını yaptı.

Huzurevlerinde yaşlıları yakınlarıyla buluşturan teknoloji odaları

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde oluşturulan teknoloji odaları aracılığıyla yaşlıların sevdikleriyle bir araya gelmesini sağlayan 'Dijital Bahar' projesinin tanıtımını yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası'nda hayata geçen 'Dijital Bahar Projesi' kapsamında, ilk etapta Ankara Seyranbağları ve İstanbul Maltepe huzurevlerinde teknoloji odaları kuruldu. Huzurevlerinde yaşayan yaşlıları teknoloji ile daha güçlü bir şekilde hayata bağlamayı hedefleyen proje kapsamında kurulan odalarda huzurevi sakinleri, dijital uygulamalarla yakınlarıyla ve sevdikleriyle hasret giderecek. Ayrıca yeni nesil dijital teknolojilerle buluşacak olan huzurevi sakinleri, Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri sayesinde Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Sultanahmet Camii'nin yanı sıra kutsal toprakları bulundukları yerden ziyaret edebilecek.

BAKAN SELÇUK TEKNOLOJİ ODASINI DENEYİMLEDİ

Projenin tanıtım toplantısı Ankara Seyranbağları Huzurevi'nde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan'ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Selçuk, 'Dijital Bahar Teknoloji Odası'nın açılış kurdelesini kesmelerinin ardından teknoloji odasını deneyimleyen huzurevi sakinleriyle sohbet etti. Selçuk, huzurevi sakinleriyle dijital kitap okudu ve dijital gözlük taktı. Selçuk, ayrıca teknoloji odasından projenin uygulandığı İstanbul Maltepe Huzurevine de canlı bağlandı. Teknoloji odasını ziyaretinin ardından Erkan, Bakan Selçuk'a huzurevlerine bulunduğu ziyaretlerden fotoğrafların yer aldığı dijital fotoğraf albüm hediye etti.

'DİJİTAL ORTAMLA YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Genel Müdür Erkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pandemi döneminde 65 yaş ve üstü kişiler için neler yapabileceklerini çok düşündüklerini ve daha sonra 'ikinci bahar' ifadesinden esinlenerek, 'Dijital Bahar' ismini verdikleri projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Erkan, "Huzurevlerinde yaşayan büyüklerimizin dijital ortamda sevdikleriyle buluşması, kutsal topraklar, Çanakkale Müzesi, Ayasofya Camii gibi yerleri gözlükler ile beraber dolaşabilecekleri dijital ortamlar oluşturduk. Bu sayede onları bir miktar pandeminin etkilerinden uzaklaştırıp, keyif almalarını sağlamayı amaçladık" dedi.

Projenin ilk etapta İstanbul'daki Maltepe ve Ankara'daki Seyranbağları Huzurevinde hayata geçirildiğini ve teknoloji odalarının sayısını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini söyleyen Erkan, "Büyüklerimizin dijital ortamla yakınlaşmasını ve bu sayede sevdikleriyle daha yakın olmasını sağlamaya çalışacağız. Pandeminin mesafe kurallarını bir miktar azaltmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Maltepe Haberler

title