Haberler

Hizmet Etmek Tek Amacı

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilçelerde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Bu kapsamda Gölmarmara'da mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Memiş, Büyükşehir Belediyesi olarak tek amaçlarının hizmet etmek olduğunu söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir'in yetkileri ve görevleri ile hayata geçirdiği projeleri anlatmak üzere gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantıları Gölmarmara'yla devam etti. Gölmarmara'da mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, hayata geçirilen hizmetleri anlattı. Genel Sekreter Memiş'e MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Funda Solak, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Çevre ve Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Berker Karipçin, Haller Şube Müdürü Ferda Türker ile Gölmarmara Koordinatörü Mucahit Tunay eşlik etti.

Büyükşehir yasasını anlattı

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmak ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere böyle bir program düzenlediklerini dile getiren Genel Sekreter Halil Memiş, "Sizlerin yapılan çalışmalar hakkında görüşlerinizi almak, taleplerinizi dinlemek üzere buradayız" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler veren Memiş, "Manisa Türkiye'deki 30 Büyükşehir Belediyesi'nden bir tanesi. Daha bir yıl öncesine kadar Gölmarmara'da merkezdeki Manisa Belediyesi'nin hiçbir fonksiyonu yoktu. Sizin mahallelerinizde bile o zamanki Manisa Belediyesi'ni bırakın ilçe belediyesinin de orada bir görevi yoktu. Orada İl Özel İdaresi ve Kaymakamın başkanlığındaki köylere hizmet götürme birlikleri bu işi gerçekleştiriyordu. Ancak Büyükşehir yasası bu durumu tamamen değiştirdi. Bu gelişmenin ardından hangi hizmeti hangi belediyenin yürüteceği noktasında da tereddütler var. Bu konuları da sizlere aydınlatmak istiyoruz" diye konuştu.

İdari teşkilatlanmamızı bitirmiş durumdayız

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılını yapılanma yılı seçtiklerini dile getiren Genel Sekreter Memiş, "Öncelikle tüm ilçelere hizmet götürülecek. Bu hizmetleri aksaksız bir şekilde yürütmek için koordinatörü şube müdürlükleri oluşturduk. Bu kapsamda 300'ü aşkın araç alınarak ilçelere dağıtıldı. Bu zorluklar bilindiği için kanun seçimden sonra 6 aylık bir geçiş süreci öngörmüştü. Valiliklere bu yetkiyi vermişti. Valilik de 6 ay süreyle temek belediyecilik hizmetlerinin ilçe belediyeleri tarafından yürütülebileceğine dair bir genelge yayınlamıştı. Biz yine birçok yerde bu süreyi beklemeden bu hizmetlerin devrini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle merkezdeki iki ilçenin dışındaki 15 ilçede idari teşkilatlanmamızı bitirmiş durumdayız. Araç gereç noktasında bazı eksikliklerimiz var ancak bunun da tespitini yaptık. Bunu da en kısa sürede temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir görevleri hakkında bilgi verdi

Büyükşehir uygulamalarının olduğu yerlerde yatırımların ve belediyecilik hizmetlerinin büyük bir çoğunluğunu Büyükşehir Belediyesi'nin yerine getirdiğini belirten Memiş, "Özellikle büyük ölçekli planların yürütülmesini sağlamak ve yapmak Büyükşehir Belediyesi'nin görevi. Ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak, yapmak ve koordinasyonunu sağlamak Büyükşehir Belediyesi'nin görevi. Durak yerleri, araç park yerleri ve trafik düzenlemelerini yapmak Büyükşehir'in görevi. Katı atıkların toplanması ilçe belediyelerinin ancak bunların depolanması ve bertaraf edilmesi Büyükşehir Belediyesi'nin görevi. Yolcu ve yük terminallerinin yapılması ve işletilmesi, Su hizmetleri kanalizasyon hizmetleri, mezarlık hizmetleri, toptancı hallerinin yapılması ve işletilmesi, itfaiye ve acil yardım hizmetleri de Büyükşehir Belediyesi'nin görevi. Şöyle bir baktığınızda temel belediyecilik hizmetlerinin hemen hemen büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu görürsünüz" diye konuştu.

İlçede yapılacak çalışmalar anlatıldı

Toplantıda daha sonra Gölmarmara Koordinatörü Mücahit Tunay, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında sunum yaptı. Akabinde MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Funda Solak, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Çevre ve Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Berker Karipçin ile Haller Şube Müdürü Ferda Türker ilçede yapılacak çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarına ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilgiler verdi.

Belediyeler kanuna uymak zorunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında son olarak mahalle muhtarlarının ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin soruları yanıtlandı. Bir katılımcının hallerin kapanması ile ilgili olarak sorduğu soruya yanıt veren Genel Sekreter Halil Memiş, "Bu konuda bir kanun var. Diyor ki hallerin asgari şartları var. Belediyeler buna uymak zorunda. Bu kanun standartlarına uygun Gölmarmara'da bir hal yok. Bir hizmet üretecekseniz bunun rantabilitesi de önemlidir. Sizlerin verdiği vergilerden tahsis edilen paralar bize Manisalıya harcayın diye geliyor. Biz bunu çarçur etmeden harcamak zorundayız. Dolayısıyla bölgesel nitelikte Soma, Kırkağaç, Gölmarmara ve Akhisar'ı kapsayacak ve ana güzergah üzerinde olacak bir bölge hali oluşturulacak. Ulaşımından potansiyeline kadar optimum verimliliği sağlayacağınız bir oluşum yapmak zorundasınız. Yanlış bilgi olmasın. Hali biz kapatmadık. Bu doğru değil. Olmayan şeyi kapatmanız mümkün değil. Size hal diye Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygun görmediği yerleri vermişler. Akhisar'da halcilik yapmak isteyen arkadaşlarımız gelip dükkan kiraladıklarında bu işi yine yapabilirler" diye konuştu.

En büyük yatırımları Büyükşehir Belediyesi yapacak

Büyükşehir Belediyesi olarak tek amaçlarının hizmet etmek olduğunu söyleyen Genel Sekreter Memiş, "Sırtımızı size dayamak istiyoruz. Siz bize güç verdiğiniz, bizim yaptığımız hizmetlerden memnuniyetinizi dile getirdiğiniz, noksanlıklarımızın neler olduğunu önerilerinizle beraber bize ilettikten sonra bu işleri yürütürüz diye düşünüyorum. Alanda en büyük yatırımları yapacak kuruluş Manisa Büyükşehir Belediyesi. Önemli olan bu alana en iyi hizmetin götürülmesi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil Memiş Gölmarmara Türkeli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title