Haberler

Hırsızlık İçin Girdiği Evde Akrabasını Öldüren Sanığa 27 Yıl 6 Ay Hapis

Gaziantep'te, altınlarını çalmak için girdiği evde 77 yaşındaki akrabasını öldüren 18 yaşındaki sanık 27.5 yıl cezasına çarptırıldı.

Gaziantep'te, altınlarını çalmak için girdiği evde 77 yaşındaki akrabasını öldüren 18 yaşındaki sanık 27.5 yıl cezasına çarptırıldı.

Geçen 26 Şubat günü merkez Oğuzeli İlçesi'nin Altınyurt Mahallesi'nde, yalnız yaşayan Mustafa Özkan evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Jandarma, yaptığı araştırma sonunda Özkan'ın akrabası ve komşusu olan 18 yaşındaki Yusuf Akdağ tarafından öldürüldüğünü belirledi. Olaydan 1 hafta sonra yakalanan Yusuf Akdağ, sorgulamasında suçunu itiraf ederek, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında 'Kasten ve nitelikli adam öldürmek', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'hırsızlığa teşebbüs' suçlarından 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Akdağ, son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu Akdağ, eve hırsızlık amacıyla girdiğini ve bu sırada uykuda olan Özkan'ı uyanınca paniğe kapılarak öldürdüğünü ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, 'son sözlerini' söyleyen Akdağ'ı cinayet suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, daha sonra olay sırasında 18 yaşından küçük olduğu için cezayı 20 yıla indirdi. Mahkeme ayrıca Akdağ'a çeşitli indirimler uygulayarak; hırsızlık suçundan 5 yıl 10 ay ve konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Böylece altınlarını çalmak için girdiği evde akrabasını öldüren Yusuf Akdağ'a, 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özkan Gaziantep Oğuzeli Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title