Haberler

Hıdırsol Aşireti 300 Yıllık Geleneği Sürdürdü

Adıyaman'da Hıdırsol Aşireti 300 Yıllık Birlik ve Beraberlik Günü Geleneğini Bozmayarak Ramazan Bayramı'nın 3. Gününde Bir Araya Geldi.

Adıyaman'da Hıdırsol Aşireti 300 yıllık birlik ve beraberlik günü geleneğini bozmayarak Ramazan Bayramı'nın 3. gününde bir araya geldi.

Yüzyıllar boyu atalarından süre gelen geleneklerine sahip çıkan Hıdırsol Aşireti, Adıyaman merkeze bağlı Kuşakkaya (Şahlar) köyünde bulunan türbede buluştu. Kurbanların kesilerek lokma yapılarak dağıtıldığı birlik ve beraberlik gününde Cemler icra edildi. Yaklaşık bin kişinin bir araya geldiği türbe etrafında 150'ye yakın kurban kesildi.

Aşiretin ileri gelenlerinden Garip Bozkurt, atalarının ve dedelerinin mezarlarının bulunduğu türbeleri ziyaret ederek burada birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiğini dile getirerek, "Her yıl gerçekleştirdiğimiz bu birliktelik bizlere atalarımızdan dedelerimizden kalmıştır. Burada yüzlerce insan bir araya gelir ve kardeşlik duyguları pekiştirilir. Küskünler ve dargınlar bu gün barışır, fakirlere erzak dağıtılır. Geçmişimizi unutmadan geleceğimize ışık tutuyoruz" dedi.

(AA-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title